- İMSAK 05:23
- GÜNEŞ 06:49
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 19:30
- YATSI 20:51
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,22% 0,15
-
GRAM ALTIN
6338,90% 1,49
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen, Prof.Dr. Sevim Güllü ve Prof.Dr. İlhan Yetkin’in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.Vatandaşları Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Ferudun Güngör ve belediye meclis üyeleri de yalnız bırakmadı.
Az az, sık sık beslenin
Vatandaşlara iştahı artıran ve azaltan hormonlardan bahseden İlhan Yetkin ve Sevim Güllü, obezitede etkili beyin ve vücut bölümlerini de anlattı.
Konuşmasında yeterli ve dengeli beslenmenin altını çizen Güllü, sabah kahvaltısının mutlaka yapılması gerektiğini söyleyerek, “ Sabah kahvaltısı çok önemlidir, mutlaka yapılmalıdır. Tüm öğünlerinizi yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubundan (süt ve ürünleri, et-yumurta-kuru baklagiller, sebze ve meyve ile ekmek ve tahıllar) bir besin bulunmasına özen gösterin. Az az sık sık beslenin; 3 ana 3 ara öğün yapın” dedi.
Dünyada 1,9 milyar kişi obez olarak yaşayacak
Vatandaşlarla 2035 yılı için öngörülen obez sayılarını paylaşan ve obezitenin ömrü kısalttığına değinen Yetkin ise,”2035 yılında tüm dünyada 1,9 milyar kişi obez olarak yaşayacak. Fazla kilolu ve obezlerin tahmini ekonomik etkisi 4.32 trilyon dolar olacak. Çocukluk obezitesinde %100 artış yaşanacak. 4 insandan biri obez olacak. Obezite ömrü kısaltır, yaşam kalitesini bozar, birçok hastalığın nedenidir, mali külfeti fazladır, acımasız eleştirilere maruz bırakabilir. Bu yüzden yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir” diye konuştu.
Ankara,Yenimahalle Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















