Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

KAGİDER'den 10 Ocak mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Nevşehir'de Süper Kupa Finali Dev Ekrandan Canlı Yayınlandı

YEREL YÖNETİMLER

Gümüşhane Belediyesi'nden Resmi Duyuru

YEREL YÖNETİMLER

Gümüşhane Belediye Başkanı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Tarih: 29.12.2025 16:18 Güncelleme: 29.12.2025 16:18
Trabzon Büyükşehir’den Araklı’ya OSB vurgusu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı’da mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İlçeye bugüne kadar önemli yatırımlar kazandırıldığını vurgulayan Başkan Genç, Araklı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) büyük önem taşıdığını belirterek, “Araklı’ya OSB’yi mutlaka kazandırmalıyız” dedi.

TRABZON (İGFA) - Sorunları ve talepleri yerinde tespit etmek amacıyla ilçe ziyaretlerini sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı’da mahalle muhtarlarıyla buluştu.

Toplantıya Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Serdan, MHP İlçe Başkanı Metin Hacıhasanoğlu, Araklı Muhtarlar Derneği Başkanı Rasim Çebi ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Başkan Genç, toplantıda muhtarların taleplerini dinleyerek ilçede devam eden ve planlanan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2026 İÇİN YENİ YOL HARİTASI

Konuşmasına 2026 yılı için yeni bir yol haritası oluşturacaklarını ifade ederek başlayan Başkan Genç, Araklı’nın stratejik konumuna dikkat çekti.

Araklı’nın önemli bir aks üzerinde yer aldığını belirten Genç, Araklı–Bayburt yolunun ilçenin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

TAKİBİ GECE GÜNDÜZ SÜRDÜRÜYORUZ

Araklı–Aydıntepe bağlantı yoluna ilişkin son durumu paylaşan Başkan Genç, “Araklı’dan Aydıntepe’ye 99 kilometrelik mesafe var ve bu Bayburt’un en kısa bağlantı yoludur. Şu ana kadar 7 kilometrelik bölüm tamamlandı, ikinci etap olan 10 kilometrelik kısımda çalışmalar sürüyor. Üçüncü etap olan 15 kilometrelik bölüm için ihale onayını aldık, önümüzdeki ay çalışmalar başlayacak. Böylece toplamda 32 kilometre tamamlanmış olacak. Hedefimiz Tilkibeli’ne kadar ulaşmak. Bu yolu ısrarla takip ediyoruz çünkü Araklı için hayati öneme sahip” diye konuştu.

OSB ARAKLI’NIN KALKINMASI İÇİN ŞART

Organize sanayi bölgesinin ilçeler için kalkınmanın lokomotifi olduğunu belirten Başkan Genç, Araklı OSB’nin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü ve Arsin’deki OSB’lerin sağladığı katkılara dikkat çeken Genç, “Bu bölgenin merkezi Araklı’dır. OSB’yi burada mutlaka kurmalıyız. 180 dönümlük alanın 80 dönümü hazır, kalan 100 dönüm için kamulaştırma ve planlama çalışmalarımız sürüyor. OSB’nin kurulumu tamamlandı, bundan sonra süreci hızlandıracağız” dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Başkan Genç, Araklı’ya kazandırılan ve planlanan diğer yatırımlara da değinerek, adliye binasının hizmete açıldığını, itfaiye merkezinin yakında hizmete alınacağını, spor tesisleri için de Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüşmeler yapıldığını ifade etti. Ayrıca ana grup yolları ve yayla bağlantı yollarında da çalışmaların sürdüğünü belirtti.

TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ

Turizmin de bölge için önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Turizmi korumalı ve çeşitlendirmeliyiz. Yatırımcılarımızın kazandırdığı tesislerin altyapısını güçlendirerek Araklı’yı turizmde daha güçlü bir noktaya taşımalıyız” ifadelerini kullandı.

ÇÖP KOKUSU ARAKLI'YI YORDU, YENİ BİR ADIM ATACAĞIZ

Araklı'daki katı atık bertaraf tesisinden yayılan kötü koku nedeniyle yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını da vurgulayan Başkan Genç, şunları söyledi: “Çöp konusu Araklı’mızı yoran bir konudur. Bunun bilincindeyiz ve farkındayız. O koku durumu oradaki insanımız için çok zor. Geçen yıl 27 Ocak'ta protokol yapıldı ve alt taşerona devredilen protokole göre tam yakma sistemi ile kokunun da giderileceği bir sistem uygulamaya geçirilmek istendi. Alt taşeron firmaya bu iş verildi. Gerek firmadan gerekse teknik konulardan kaynaklı gerekçelerle maalesef bu iş başarılamadı. Geldiğimiz nokta hiç kabul edebileceğimiz bir sistem değil. Geçen hafta toplantı yaptık ve süratle bu firma ile olan protokolün sona erdirilmesini ve yine kokusu, atık suyu olmak üzere izole edilecek şekilde önceki firmanın bize hazırlayacağı raporla, önümüzdeki projeksiyona ilişkin adım atma konusunda bir karar verdik. İnşallah önümüzdeki hafta bu konudaki nihai kararımızı vereceğiz. Araklı’mızın bu konunun daha fazla yorulmaması için çalışıyoruz.”

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti