Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

1. Kayseri Mobilya Fuarı(KFF) kapılarını açtı

YEREL YÖNETİMLER

Esentepe Gençlik Merkezi'nde Ara Tatil Etkinlikleri Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Bursa'da Düzenlenen Yarıyıl Şenliği Renkli Bir Finalle Sona Erdi

EKONOMİ

Nevşehirli turizmcilere Erciyes sunumu

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 02.09.2025 03:28 Güncelleme: 02.09.2025 03:28
TOROSLAR’DA EYLÜL AYI MECLİSİ YAPILDI

-TOROSLAR’DA EYLÜL AYI MECLİSİ YAPILDI

-TOROSLAR BELEDİYESİNDEN ‘CAN DOSTLAR’ İÇİN MAMA ÜRETEN MAKİNE PARKURU

-BAŞKAN YILDIZ, 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Toroslar Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için mama üreten makine parkuru kuruyor. Başkan Abdurrahman Yıldız, Türkiye Belediyeler Birliği’ne yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını duyurdu.

Tesiste, restoran, hastane, aşevi ve yemek fabrikalarından elde edilen gıda atıkları işlenerek kedi ve köpek mamasına dönüştürülecek.

Kurulacak makine parkurunda, parçalama, pişirme, peletleme, soslama ve paketleme üniteleri yer alacak. Bu sistem sayesinde günlük olarak toplanan yemek ve gıda atıkları hijyenik koşullarda hayvan mamasına dönüştürülecek. Eylül Ayı Meclis Toplantısında yapılan görüşmede konu oy birliğiyle kabul edildi ve Türkiye Belediyeler Birliği ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı Yıldız’a yetki verildi.

Başkan Yıldız, “Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve vekâleten başkanlığını yürüten Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Çok kısa zamanda mama üretim tesisimizi Toroslar’a kazandıracağız” dedi.

“TOROSLAR’A 63 DÖNÜMLÜK BARINAK KAZANDIRACAĞIZ”

Başkan Yıldız ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Kerimler Mahallesi sınırlarında yaklaşık 63 dönümlük alanın hayvan barınağı olarak yapılmasını planladıklarını söyledi.

Başkan Yıldız, “Yasa gereği her ilçe belediyesinin mutlaka bir hayvan barınağının olması gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam ediyor. Kesin sonuç ile birlikte Hayvan Barınağının inşaatına başlayacağız” dedi.

“DÜNYANIN BARIŞA İHTİYACI VAR”

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantının açılışında konuşan Başkan Yıldız, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Dünyanın ekmekten ve sudan daha çok barışa ihtiyacı var” diyen Yıldız, özellikle Filistin’de yaşanan katliamlara dikkat çekti. “Umarım dünya artık kulaklarını tıkamaktan vazgeçer, bölgemizde savaşlar son bulur ve insanlar yeniden kardeşçe yaşar” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldız, Temmuz ayında belediyede işçilerle üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatarak, “İşçi arkadaşlarımızın tamamının bu sözleşmeden memnun olduğunu görüyorum. Ortalama bir işçimiz iki asgari ücret civarında maaş alıyor. Bu ekonomik koşullarda önemli bir kazanımdır” dedi.

Ağustos ayında düzenlenen Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği’nin Toroslar’da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Yıldız, Tırtar Mahallesi’nde iki gün süren etkinlikte 30 bine yakın katılımcının ağırlandığını aktardı.

“TOROSLAR PLANLI BİR KENT HALİNE GELECEK”

İlçede uzun süredir devam eden kaçak yapı sorununa değinen Başkan Yıldız, emlak vergisi beyanı yapılmayan yüzlerce konutun kayıt altına alındığını söyledi. “Toroslar planlı bir kent haline gelecek. Önümüzdeki aylarda imar komisyonumuz yeni planları tamamlayacak, ruhsatlı ve düzenli yapılaşmanın önü açılacak” diye konuştu.

Asfalt çalışmalarına Temmuz ayında başladıklarını belirten Yıldız, birçok mahallede yol, kaldırım ve parke taşı çalışmalarının tamamlandığını aktardı.

Toroslar’ın çevre ilçelerden getirilen moloz ve eşya atıklarıyla adeta çöplüğe dönüştürüldüğünü söyleyen Yıldız, ilçeye fotokapanlar yerleştirildiğini açıkladı.“Gelişigüzel çöp, kanepe, moloz bırakanlara cezai işlem uygulanacak. Toroslar’ı daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz” dedi.

Toplantı, dilek ve temenniler bölümü ile son buldu.


Mersin,Toroslar Belediyesi
belediye365.com

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
13.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti