Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Kocaelispor bayrağı, Osmangazi Köprüsü’ne asıldı!

GÜNDEM

Sivas Belediye Meclisi'nde öğrencilerle özel oturum

GÜNDEM

Kocaeli'de Başiskele Kavşağı Projesi ihaleye çıkıyor

GÜNDEM

AS Merkez'de çatlak görüntü krizi! Personel işten çıkarıldı

Tarih: 16.12.2024 05:17
TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, KIRSAL MAHALLELERDE YURTTAŞLARLA BULUŞTU

-TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, KIRSAL MAHALLELERDE YURTTAŞLARLA BULUŞTU

-BAŞKAN YILDIZ, 2025 BÜTÇESİNDEKİ ÖNCELİKLERİNİ ANLATTI, YURTTAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

-BAŞKAN YILDIZ: HALKIN BÜTÇE YAPMA HAKKINA İNANIYORUZ

-BAŞKAN YILDIZ: TOROSLAR’IN BÜTÇESİ BUGÜNE KADAR DOĞRU KULLANILSAYDI ASFALT VE TEMİZLİK SORUNU KALMAZDI

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyenin 2 milyar 300 milyon liralık bütçesini halkın önceliklerini, ihtiyaçlarını dikkate alarak, halka danışarak harcayacaklarını belirterek “Biz, halkın bütçe yapma hakkına inanıyoruz.  Eğer bu bütçeyi doğru ve yerinde kullanırsak, yandaşlara, çevremize peşkeş çekmezsek, halkın sorunlarını çözmek amacıyla kullanırsak Toroslar’da çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Toroslar Belediyesinde bugüne kadar yapılan bütçeler doğru değerlendirilmiş olsaydı, Toroslar’da asfalt, yol, kaldırım ve temizlik sorunları çoktan çözülmüş olurdu. Biz geçmişi geride bırakıp bundan sonraki sürece odaklanmak istiyoruz. Temel derdimiz bu” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, kırsal mahalle gezilerini Evrenli, Darısekisi, Kepirli, Soğucak ve Bekiralanı mahallelerinde sürdürdü.

Yılın 12 ayı kırsal mahallelerde kalıp tarım ve hayvancılık yapan yurttaşlarla bir araya gelmek, taleplerini dinlemek üzere bu gezileri yaptıklarını kaydeden Başkan Yıldız, “Biz, halkın bütçe yapma hakkına inanan bir siyasi görüşten geliyoruz. 2024 yılında, bizden önceki yönetimin hazırladığı bütçeyi harcadık. Ancak 2025 yılı bütçesini biz yaptık. Bizim önceliklerimiz, önceki yönetimin önceliklerinden farklı. Şimdi, bizim bu önceliklerimiz halkın öncelikleriyle gerçekten kesişiyor mu, bunu kontrol etmek için buradayız. Sorunları yerinde tespit etmek ve acil çözülmesi gereken meseleleri belirlemek istiyoruz” dedi.

“YILLARDIR BİRİKMİŞ, İHMAL EDİLMİŞ SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ”

2025 yılı bütçesinin yaklaşık 2 milyar 300 milyon TL olduğunu kaydeden Başkan Yıldız, “Bu ciddi bir rakam. Mali müşavir olarak yıllarca büyük firmaların denetimini yaptım. Mersin’de bile bu büyüklükte bir bütçeye sahip bir şirket yoktu. Eğer bu bütçeyi doğru ve yerinde kullanırsak, yandaşlara, çevremize peşkeş çekmezsek, halkın sorunlarını çözmek amacıyla kullanırsak Toroslar’da çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan, sorunları doğru tespit etmek, aciliyet derecesini belirlemek ve kaynakları ihtiyaçlarla eşleştirmek. Belediyecilik tam da budur. Bütçenizi başka türlü kullanırsanız işte belediyemizin şu an içinde bulunduğu süreci yaşamış olursunuz. 30 yıllık bir belediye olmasına rağmen, hâlâ asfalt, yol parke, kaldırım ve temizlik meselesinin devam ettiği bir süreci konuşuyoruz. Toroslar Belediyesinde bugüne kadar yapılan bütçeler doğru değerlendirilmiş olsaydı, Toroslar’da asfalt, yol, kaldırım ve temizlik sorunları çoktan çözülmüş olurdu. Biz geçmişi geride bırakıp bundan sonraki sürece odaklanmak istiyoruz. Temel derdimiz bu” ifadelerini kullandı.

“HANGİ KÖYDE NE İHTİYACI VAR BELİRLEYECEĞİZ”

Fen İşleri Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, ziyaret ettikleri köylerde sorunları yerinde tespit ederek detaylı raporlar hazırlayacağını kaydeden Başkan Yıldız, “Örneğin, hangi köyde ne kadar parke taşı, asfalt ya da kaldırım taşı gerektiğini belirleyecekler. Şu an 67 mahallede çalışmalarımız sürüyor.  Ocak 2025 itibarıyla ihtiyaçlara yönelik ihaleleri gerçekleştirecek ve Nisan ayında kırsaldan başlayarak acil eksiklikleri gidermeye başlayacağız” dedi.

“ÇİFTÇİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Toroslar Belediyesi olarak yeni dönemde tarıma özel bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Yıldız, “İnsanlar, kendi ürettikleriyle geçinemez hale geldiği için çiftçilikten uzaklaşıyor. Yani yüzde 5 nüfus yüzde 95 nüfusu doyuracak, bu matematiksel olarak mümkün olmayan bir şey. Bu durum tarımsal üretimi ve gıda güvenliğini de tehdit ediyor. Türkiye, kendi ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Bu sorunlar ilçe belediyesi düzeyinde tam anlamıyla çözülebilecek meseleler değil. İlçe belediyesi olarak biz de bu konularda birtakım çalışmalar yapıyoruz. Tarım konusunda emek veren insanlarımızın yaşamını kolaylaştırmak istiyoruz. Çiftçilik yapmaya devam eden yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Örneğin şehirdeki asfalt yol kadar, köydeki bahçeye ulaşım yolunu da önemli görüyoruz. Eğer köydeki tarımı sürdüremezsek, kentteki yolda yürümenin de bir anlamı kalmaz. Hedefimiz, halkımızın ihtiyaçlarını önceliklendirmek ve Toroslar’daki sorunları hızla çözmektir. Şehirde ya da kırsalda fark etmeksizin halkın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz” dedi.


Mersin,Toroslar Belediyesi
belediye365.com

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 31 15 10 6 8 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
16.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti