- İMSAK 05:45
- GÜNEŞ 07:09
- ÖĞLE 13:18
- İKİNDİ 16:38
- AKŞAM 19:17
- YATSI 20:36
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yem fiyatlarındaki artışa karşı piyasa istikrarını sağlamak amacıyla Şubat ayında toplam 3,9 milyon ton hububat ve yem hammaddesini satışa sunacağını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububat piyasasında arz güvenliğini sağlamak ve fiyat istikrarını korumak amacıyla regülasyon çalışmalarını sürdürüyor. TMO tarafından yapılan açıklamada, Ekim 2025’ten bu yana sabit fiyatlarla sürdürülen hububat satışlarına Şubat ayında da devam edileceği bildirildi.
Son haftalarda yem fiyatlarında yaşanan artışın yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, besici ve yetiştiriciler ile yem sektörüne yönelik olarak TMO stoklarından yüksek miktarda yem hammaddesi satışı yapılmasına karar verildiği ifade edildi.
Bu kapsamda; başta mısır ve arpa olmak üzere, yem sektöründe kullanılabilecek düşük vasıflı buğdayların da dâhil olduğu 1,7 milyon ton yem hammaddesi makul fiyatlarla satışa açıldı. Ayrıca un, makarna ve bulgur sanayisine yönelik 2,2 milyon ton buğday ile birlikte Şubat ayında toplam 3,9 milyon ton hububat piyasaya sunulmuş oldu.
Satışlara ilişkin başvuruların 28 Ocak 2026 tarihinden itibaren alınacağı belirtilirken, detaylı bilgilere www.tmo.gov.tr adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















