Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Malatya İtfaiyesi'nden çifte uyarı

GÜNDEM

Şairler Sakarya'da öğrencilerle buluştu

YEREL YÖNETİMLER

On Binlerce Tekirdağlı Festival Coşkusuyla Kortejde Yürüdü

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert uyarı, İran'a destek

Tarih: 05.06.2025 04:51 Güncelleme: 05.06.2025 04:51
Ticaret Bakanı Ömer Bolat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda çok taraflı ticaret sistemi kurallarının korunması gerektiğini bildirdi.
 
Bakan Bolat, Fransa'nın başkenti Paris'te OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
 
Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye'nin kurucu üyelerinden olduğu OECD'nin, Avrupa'nın yeniden imarı için ABD'nin ve ana Avrupa ülkelerinin öncülüğünde 1948'de kurulan bir işbirliği, koordinasyon ve kalkınma kuruluşu olduğuna işaret etti.
 
Bugün 38 üyesi olan OECD'nin Genel Sekreterliğinin ve üye ülkelerin daimi temsilcilerinin Paris'te olduğunu belirten Bolat, OECD Genel Merkezi'nde yılda bir defa ticaret, dışişleri, hazine ve maliye bakanlarının davet edildiği ortak bir Bakanlar Konseyi Toplantısı yapıldığını aktardı.
 
Balan Bolat, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında katıldığı bir oturumda uluslararası ekonomik sistemin karşı karşıya olduğu sınamalar ve çok taraflı uluslararası ticaret sisteminin karşı karşıya olduğu risklerin tartışıldığını kaydetti.
 
Bununla ilgili OECD ülkelerinin üzerinde mutabık kaldıkları konularda bir bildiri yayınlandığını dile getiren Bolat, şöyle devam etti:
 
"Bu toplantıda tabii ana husus, özellikle ülkelerin gerek sübvansiyonları yoluyla dış ticarette başka ülkelere zarar veren politikaları, gerekse de çok taraflı sistemden iki taraflı anlaşmalara dönen uygulamalardan kaynaklanan çok taraflı sistemin ve ticaretin serbestleşmesi sürecinin geriye gitmesi. Bunların sonucunda da uluslararası doğrudan yatırımların başka ülkelere azalması ve dünyada ekonomik refah ve halkların satın alma gücü konusunda giderek artan kaygılar, ekonomik büyümenin yavaşlaması, dünya ticaretindeki artışın yavaşlaması gibi hususlar."
 
Ticaret Bakanı Bolat, oturumda yaptığı konuşmada çok taraflı ticaret sistemi kurallarının mutlaka korunması ve bazı ülkelerin sübvansiyonlara başvurarak dünya ticaretinde rekabet gücü kazanma çabalarının engellenmesi gerektiğini ortaya koyduklarını vurguladı.
 
Konuşmasında OECD ile Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) arasındaki karşılıklı etkileşim ve işbirliğinin artırılmasının yanı sıra az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin uluslararası finans sistemine erişiminin artırılması gibi önerileri de dile getirdiklerini aktaran Bolat, şunları söyledi:
 
"Aslında bu öneriler de birçok üye ülke temsilcileri tarafından da zaten kabul edilip destekleniyor. Ama buradaki eksik olan şey; aslında doğruları çok ülkeler seslendiriyorlar ama birçokları yanlışları uygulamakta ısrar ediyorlar."
 
Ticaret Bakanı Bolat, önemli bir kuruluş olan OECD nezdinde dünya ekonomisi ve dünya ticaret sistemindeki kaygılar ve olumsuz hususlar konusunda beyin jimnastiği yapıldığına, fikirler ve öneriler oluşturulduğuna işaret ederek, "(OECD) Bunun IMF'de (Uluslararası Para Fonu), Dünya Bankası'nda, Dünya Ticaret Örgütü'nde tartışılarak kabul edilmesi sürecini işletiyor." dedi.
 
- "Umarız OECD'nin bu çalışmaları dünya ekonomisi için fayda meydana getirir"
 
Bakan Bolat, "Umarız bu seneki toplantılar dünya ekonomisinde ve dünya ticaretindeki son kaygı verici gelişmeler, artan korumacılık ve ticaret savaşları karşısında üye ülkelerin çoğunluğunun uyanışına vesile olur ve çok taraflı ortak kararların alındığı şeffaf uygulamalarla dünya ticareti ve dünya ekonomisinin yeniden yükselişe ulaşması için bir vesile olur." ifadelerini kullandı.
 
Dijitalleşme çağında ve yeşil ekonominin giderek dünyada güçlendiği bir çağda birçok ülkenin yatırıma ve bu alanlarda uygulamaları benimsemeye ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Bolat, "Bu görüşlerimizi biz OECD'de Türkiye'miz, hükümetimiz adına ortaya koyduk. Umarız OECD'nin bu çalışmaları dünya ekonomisi için fayda meydana getirir." şeklinde konuştu.
 
 


Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com

Sarıyer'in asırlık çınarı vefat etti

Çayırbaşılı
11.06.2025 18:21:13
Emine teyzeye Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Balık Ayhan hayatını kaybetti!

Aysun
13.05.2025 20:08:45
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Ali Ergenç vefat etti

Sarıyerli
13.05.2025 19:41:23
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun

Zafer Partisi’nden PKK’nın sözde fesihine sert tepki!

Panturk
13.05.2025 19:39:47
Bekleyip görmek lazım

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV KURBAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti