Meridyen Eğitim Kurumları
24.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:29
  • GÜNEŞ 06:54
  • ÖĞLE 13:16
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 19:27
  • YATSI 20:47
  • BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,33% 0,09
  • EURO

    51,35% -0,20
  • GRAM ALTIN

    6179,33% -1,55
  • Ç. ALTIN

    10757,95% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Çobanlar'da Kutlandı

GÜNDEM

Akçakoca’da park halindeki araç alev alev yandı

YEREL YÖNETİMLER

Adalet Bakanı Gürlek, Bakanlık Personeli ve HSK Üyeleri ile Bayramlaştı

YEREL YÖNETİMLER

Mardin Büyükşehir Belediyesi Arı Üreticilerine Destek Sağlıyor

Tarih: 17.06.2025 02:09 Güncelleme: 17.06.2025 02:09
Ticaret Bakanı Bolat,

Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi binasında gerçekleştirilen "Türkiye-Venezuela Ticaret Fuarı" açılışındaki konuşmasına, Venezuela heyetini Türkiye'de görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek başladı.

Etkinliğin önemine işaret ederek, bu etkinliğin ilk defa Türkiye'de yapıldığının altını çizen Bolat, daha önce bu Türkiye'nin iki defa Karakas'ta fuar düzenlediğini, kasımda Karakas'ta yeniden bir fuar düzenleneceğini bildirdi.

Bolat, düzenlenen bu fuarların iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin hızlandığını gösteren çok önemli bir gelişmeyi temsil ettiğini belirterek, iki ülkenin karşılıklı diplomatik ilişkilerinin 1950'de kurulmasından bu yöne 75 yıl geçtiğini anımsattı.

Türkiye-Venezuela ekonomik ilişkilerinde son yıllarda her iki ülkenin liderlerinin de büyük katkıları ve vizyonu ile hızlı ilerleme sağlamaya başlandığına işaret eden Bolat, şunları söyledi:

"Venezuela artık Güney Amerika'da Türkiye'nin en önemli ticaret ortakları arasında önlerde gelmektedir ve önümüzdeki süreçten çok umutluyuz. İki ülkenin liderleri biz bakanlara ve iş insanlarına yıllık 3 milyar dolarlık bir dış ticaret hedefi ortaya koydular. Bunu da inşallah orta vadede başaracağız. Şu anda karşılıklı ticaretimiz 665 milyon dolar olmakla beraber Venezuela'nın 15 milyar dolarlık toplam ithalatında Türkiye'nin de alacağı çok mesafe var, Türkiye'nin de 350 milyar dolarlık mal ithalatında Venezuelalı firmaların alabileceği birçok pazar payı bulunmaktadır. Yeter ki biz çok çalışalım ve zaten çalışıyoruz."

Cuma günü Venezuelalı bakanların katılımıyla resmi heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Bolat, görüşmede iki ülkenin ekonomik ilişkilerini değerlendirdiklerini söyledi.

- "Aramızda mevzuat olarak hemen hemen bütün anlaşmaları tamamlamış durumdayız"

Bolat, "Aramızda mevzuat olarak hemen hemen bütün anlaşmaları tamamlamış durumdayız. Serbest Ticaret Anlaşmamız, Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması var, Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşması da yapılmış durumda, çok kısa bir sürede her iki tarafta iç onay süreçleri tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecek." bilgisini verdi.

6 yıl önce iki ülke arasındaki toplam ticaretin 152 milyon dolar olduğunu hatırlatan Bolat, 2024 itibarıyla bu rakamın 665 milyon dolara yükseldiğini, yaklaşık dört kattan fazla artış yakalandığını dile getirdi.

Bolat, "Bu tempoyu devam ettirdiğimiz takdirde inşallah 3 milyar dolar yıllık hedefi de birkaç yıl içinde elde etmek mümkün olacaktır." dedi.

- "Yakın bir zamanda uçuş sefer sayılarının artmasını bekliyoruz"

Bakan Bolat, Venezuela'nın ekonomik yaptırımlar noktasında uzun süredir mağdur edildiğini, buna rağmen güçlü istikrarlı yönetimiyle ekonomide, petrol dışı ürünlerde yaptığı çeşitlendirme ve ihracatı geliştirme ataklarıyla güçlü bir ekonomik yapıya sahip olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Turizmde iki ülke arasındaki ilişkilerin hızlandığını aktaran Bolat, "Türk Hava Yolları'nın 2016'da başlattığı seferlerle haftada 8 sefer yapılıyor. Türkiye, Venezuela arasında uçaklar hep dolu ve yer bulmak dahi zor. Bu da iki ülke insanlarının hem ticaret, hem yatırım, hem turizm için birbirlerine olan seyahatlerinin ne kadar arttığını göstermektedir. İnşallah yakın bir zamanda sefer sayılarının artmasını bekliyoruz. Venezuela Ulaştırma Bakanlığı'nın yakın zamanda alacağı bir kararla bu sefer sayıları inşallah artacak." ifadelerini kullandı.

- "Venetur çok yakında İstanbul'da ofisini açacak"

Ömer Bolat, TÜRSAB ile Venezuela Seyahat Acenteleri Birliği'nin (Venetur) işbirliği anlaşması imzaladığını anımsatarak, Venetur'un çok yakında İstanbul'da ofisini açacağını bildirdi.

Venezuela'dan Türkiye'ye gelen turistlerin sayısının iş insanlarıyla beraber 2020'den bugüne 5 yılda 9 kat arttığını ve 27 bine ulaştığını dile getiren Bolat, "Kültür ve Turizm Bakanımız da Venezuela'yı ziyaret etti yakın bir zamanda. Türkiye'den de Venezuela'ya turist sayısında hızlı bir artış bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bugün gerçekleştirilen fuarın içeriğine de değinen Bolat, etkinlikte iki gün boyunca Venezuela'dan gelen iş insanları ve kamu yöneticilerinin Türkiye'de birebir Türk muhataplarıyla görüşmeler yapacaklarını, fuarın karşılıklı iş görüşmeleri ve imzalanacak kontratlar, sözleşmelerle bereketli geçeceğini dile getirdi.

Bakan Bolat, konuşmasının öncesinde fuarın açılış kurdelesini keserek, fuaye alanını da ziyaret etti.

 
 


Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti