Meridyen Eğitim Kurumları
14.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:47
  • GÜNEŞ 07:11
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:35
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Demre'de Ramazan Ayı Büyük Ziyaretleri

YEREL YÖNETİMLER

Konya'da Siyer Sergisi Ramazan'da Yoğun İlgi Görüyor

MAGAZİN

Kurşun'dan yapay zekalı ‘Sevenler Gece Ölür’

YEREL YÖNETİMLER

Demre Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 05.12.2024 13:00 Güncelleme: 05.12.2024 13:00
TAYLAND İLE DEMİRYOLU İŞ BİRLİĞİ DERİNLEŞECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tayland Krallığı Milli Günü Resepsiyonu’nda yaptığı konuşmada, iki ülkenin ticaret hacminin 9 ayda 1,5 milyar doları aştığını belirtti. Bakan Uraloğlu, Türkiye ve Tayland arasında ziyaretçi sayısının arttığını da dile getirerek, “Tayland’dan ülkemize gelen ziyaretçi sayısı Ekim ayında 40 bine ulaştı.” dedi. Uraloğlu ayrıca, TÜRASAŞ ile Tayland Demiryolları arasında sürdürülen iş birliğinin devam etmesini arzu ettiklerini kaydetti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tayland Krallığı Milli Günü Resepsiyonu’na katıldı. Tayland’da yaşanan sel felaketinden etkilenenlere geçmiş olsun temennilerini ve hayatını kaybedenler için ise taziye dileklerini ileten Bakan Uraloğlu, “Tayland ile diplomatik ilişkilerimizin kurulduğu 1958 yılından bu yana, dostluk ve halkların karşılıklı yararı temelinde iş birliklerini geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

 

Bakan Uraloğlu, son dönemde artan karşılıklı temasların ikili ve çok taraflı platformlarda yürütülen iş birliğini pekiştirdiğini söyledi. Uraloğlu, “Bu kapsamda, üst düzey ziyaretlerin önümüzdeki dönemde artarak devam etmesini temenni ediyor, çeşitli proje ve çalışmalarla çok boyutlu iş birliğimizin daha da gelişeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

 

İkili Ticaret 1,5 Milyar Doları Aştı

 

İkili ticaret hacmine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, “Son dönemde ivme kazanarak büyüdüğünü memnuniyetle müşahede ediyoruz. 2002 yılında 200 milyon dolar civarında olan ticaret hacmimiz, 2024 yılının ilk 9 ayında 1,5 milyar doları aştı. Ticaretimizin dengeli şekilde büyümesine, yatırımların karşılıklı olarak artmasına önem atfediyor, bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Tayland ile Frekans Artışı

 

Türkiye’nin stratejik konumuyla, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’ya açılım yapmak isteyen Tay firmalarına önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, “Tayland’da, Güneydoğu Asya’da birçok Türk firması için vazgeçilmez bir ortak haline gelmiş durumda.  Türkiye ve Tayland’ın bayrak taşıyıcıları olan THY ve Tay Havayolları’nın doğrudan seferleri ekonomik ilişkilerimizi geliştirmede ve halklarımızı birbirine yakınlaştırmada birer köprü işlevi görüyor. Nitekim, Tayland’dan ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 2022 yılından bu yana neredeyse 2 kat artarak bu yıl Ekim ayında 40 bine ulaştı. Ülkemizden de Tayland’a giden turist sayısı her geçen gün artıyor. Bu vesileyle, geçtiğimiz hafta Sivil Havacılık Otoritelerimiz arasında yapılan müzakere sonucunda sağlanan frekans artışından memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

 

“Demiryollarında Sürdürülen İş Birliğinin Derinleşerek Devam Etmesini Arzu Ediyoruz”

 

Tayland ile demiryolu alanındaki iş birliğinin iki ülke için büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“2004 yılından bu yana, TÜRASAŞ ile Tayland Demiryolları arasında sürdürülen iş birliğinin daha da derinleşerek devam etmesini arzu ediyoruz. İkili bağlarımızın güçlendirilmesinde ülkemizde eğitim gören Tay öğrenciler de önemli yere sahip. Onları ülkelerimiz arasında gönül ve kültür elçileri olarak görüyoruz. İlişkilerimizin ahdi temelini oluşturan ticaret, eğitim, kültür, bilim ve kalkınma alanlarındaki çeşitli anlaşmaların, ilerleyen dönemde iş birliği potansiyelimizin olduğu enerji, ileri teknolojiler, savunma ve güvenlik gibi diğer alanlarda akdedeceğimiz belgelerle desteklenerek güçlendirilmesini temenni ediyoruz.”

 

“İş Birliğimizi BM ve Sektörel Diyalog Ortağı Olduğumuz Asean Gibi Platformlarda İlerletmeyi Hedefliyoruz”

 

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin çok boyutlu dış politikası ve Yeniden Asya Girişimi çerçevesinde Asya-Pasifik’in önem atfedilen bir bölge olduğunu ifade etti. Bölgede çok taraflı diyaloğun güçlendirilmesini arzu ettiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Bu çerçevede, Tayland’la iş birliğimizi de ikili boyutun yanı sıra, BM ve sektörel diyalog ortağı olduğumuz ASEAN gibi platformlarda ilerletmeyi hedefliyoruz. Zira bölgesel sınamaların her geçen gün arttığı ve küresel çapta kritik gelişmelerin yaşandığı bu dönemde yakın iş birliğimizin önemine inanıyoruz. Başta Sayın Büyükelçi Epirat Sugondabirom olmak üzere, Tayland Hükümeti ve dost Tay Halkı ile Türkiye’deki Tay vatandaşlarını Milli Günleri vesilesiyle en içten dileklerimle kutluyorum.” açıklamasında bulundu.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti