Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Şehitkamil Belediye Başkanı, Değirmiçem ve Sarıgüllük Mahallelerini Ziyaret Etti

YEREL YÖNETİMLER

Şanlıurfa'da Kanun ve Piyano Konseri Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Karahantepe, Tarih Meraklılarının Gözdesi Olmaya Devam Ediyor

YEREL YÖNETİMLER

Bursa, Akıllı Şehir Dönüşümünü Vietnam'da Dünyaya Anlattı

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 11.05.2025 14:06 Güncelleme: 11.05.2025 14:06
Tarsus’un Caddeleri Büyükşehir’le Daha Güzel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, cadde ve bulvarları güvenli sürüş yapılır duruma getirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un nüfus bakımından en yoğun yerleşim yerleri arasında yer alan Akşemsettin Mahallesi’nin ana arteri konumundaki çift gidiş-gelişe sahip olan Yavuz Sultan Selim Caddesi’ni tamamen yeniliyor. Söz konusu cadde üzerinde yapılan yenileme faaliyetinin ilk etabını oluşturan 500 metre uzunluğundaki alanda bozuk zemin sökümü, yağmur suyu hattı döşeme, kaldırım ve orta refüj taşları yenileme ile çift kat sıcak asfalt serim işlemi tamamlandı. Tarsus trafiğinin akışında kuzey-güney aksında önemli bir yere sahip olan Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde 2. etap işlemi de aynı şekilde sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yine Akşemsettin Mahallesi sınırlarında bulunan Piri Reis Caddesi’ni de tamamen yeniledi. 500 metrelik Piri Reis Caddesi’nin yanı sıra, 200 metrelik yan yollarda gerçekleştirilen faaliyet kapsamında; yağmur suyu hattı revizesi, bordür ve kaldırım döşeme ile çift kat sıcak asfalt serim işlemi uygulandı. Her iki caddede, yaya ve sürüş güvenliği açısından önemli olan çizgileme işlemleri de yerine getirildi.

Eroğlu: “Vatandaşlarımıza konforlu, modern ve emniyetli yollar sunduk”

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda Harita Mühendisi olarak görev yapan Fethi Eroğlu, caddeleri yeni bir görünüme kavuştuklarını vurgulayarak, “Tarsus’un en kalabalık nüfusa sahip mahallerinden biri olan Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan Piri Reis Caddesi’nde yenileme çalışmalarını bitirdik. 500 metre olan bu caddemizin yanı sıra, 200 metrelik yan yolları ve kaldırımları yenileyerek özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun hale getirdik” dedi. Altyapı çalışmalarıyla caddenin yağmursuyu hattının da yenilendiğini kaydeden Eroğlu, “Artık bu yolda su birikmesi olmayacak. Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin birinci etabını oluşturan 500 metrelik kısmı bitirdik. Kaldırımlar özel gereksinimli bireylere uygun hale getirildi, yağmur suyu ızgaraları yenilendi. Böylece vatandaşlarımıza daha konforlu, daha modern ve daha emniyetli yollar sunduk” ifadelerini kullandı.

Muhtar Kurt: “Yapılan çalışmayla her şey çok güzel oldu”

Akşemsettin Mahallesi Muhtarı Sevda Kurt, Büyükşehir’in yaptığı cadde yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla her şeyin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Yavuz Sultan Selim Caddesi çok yoğun olan bir cadde. Yağmur sularından dolayı sıkıntılar yaşıyorduk. Bu caddenin yağmur suyu giderleri yapıldı. Mazgallar açıldı ve gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Emeklerinden dolayı Vahap Başkanıma ve Mersin Büyükşehir’e çok teşekkür ediyorum. Şu an Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin 2. etabı başladı. Piri Reis Caddesi’nde de aynı şekilde asfalt ve yol çökmesi vardı. Yağmur giderleri yoktu. Orada da aynı çalışmalar yapıldı. Çok memnunuz; her şey çok güzel oldu” dedi.

Vatandaşlar kışın yağmur suyu birikintisinden, yazın da tozdan kurtuldular

Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde berberlik yapan Hasan Çetin, kaliteli bir yola kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, “Eskiden bu yolda yağışlarda su birikiyordu. Herkes bu durumdan şikayetçiydi. Şimdi yollar çok güzel ve bu durumdan memnunuz” diye konuştu.

Akşemsettin Mahallesi sakinlerinden Zehiye Yavuz, Büyükşehir ekiplerinin yol yenileme çalışmaları sonucunda toz probleminin de son bulduğuna dikkat çekerek, “Ben 15 yıldır bu mahallede oturuyorum. Kışın yağmurdan dolayı oluşan göllenmeler, yazın da tozdan dolayı sıkıntı yaşıyorduk. Çalışma yapıldıktan sonra bu sıkıntılardan kurtulduk” ifadelerini kullandı.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti