Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,59% 0,01
  • EURO

    50,11% 0,57
  • GRAM ALTIN

    5852,09% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9291,43% -0,01
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Samsun'da Sosyal Belediyecilik Hizmetleri Vatandaşlarla Buluşuyor

YEREL YÖNETİMLER

Yalova'da Çevre ve Temizlik Çalışmaları Yoğun Mesaiyle Sürüyor

YEREL YÖNETİMLER

Şahinbey'de Kursiyerler Lösemili Çocuklar İçin Oyuncak ve Giysi Üretti

YEREL YÖNETİMLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kar Mücadelesi İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı

Tarih: 29.04.2025 03:35 Güncelleme: 29.04.2025 03:35
Şiir ve Edebiyat Günleri’nin Son Programında “Filistin Direnişinde Edebiyatın Yeri” Ele Alındı

5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin son söyleşi programında, edebiyatın direniş üzerindeki etkisi ve Filistin halkının yaşadığı trajedi kapsamlı bir şekilde ele alındı. “Filistin Direnişinde Edebiyatın Yeri” başlığı altında düzenlenen söyleşide, edebiyatın bir direniş aracı olarak nasıl kullanıldığı ve kültürel mücadelenin önemi tartışıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ve başladığı günden bu yana onlarca etkinlikle edebiyatseverleri buluşturan Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, anlamlı bir söyleşi programıyla sona erdi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, edebiyatın direniş üzerindeki etkisi ve Filistin halkının yaşadığı trajedi kapsamlı bir şekilde ele alındı. Programda yazar Peren Birsaygılı Mut, Filistinli şair ve yazar Prof. Dr. İbrahim Nasrallah ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Tomar edebiyatseverlerle buluştu. “Filistin Direnişinde Edebiyatın Yeri” başlığı altında düzenlenen söyleşide, edebiyatın bir direniş aracı olarak nasıl kullanıldığı ve kültürel mücadelenin önemi tartışıldı.

“Filistin’deki Zulüm Yüzyıllık Bir Mesele”

Programda konuşan yazar Peren Birsaygılı Mut, Filistin’de yaşanan zulmün yeni bir mesele olmadığını vurguladı. İşgalin yalnızca fiziksel bir boyutla sınırlı kalmadığını ifade eden Mut, “Filistin’deki işgal bundan tam 110 yıl önce başladı. İsrail, propaganda araçlarını etkin kullanarak işgalini meşrulaştırmaya çalıştı. Sanatı ve edebiyatı, işledikleri vahşeti gizlemek için birer örtü olarak kullandılar. Bu nedenle, Filistin halkının gerçek hikâyelerini dünyaya duyurmak için edebiyatın gücünü kullanmamız şart” ifadelerini kullandı. Mut, sanatın ve edebiyatın insanlığın bu meseleye olan körlüğünü aşmakta kritik bir rol üstlendiğini vurguladı.

“Filistin Mücadelesi, İnsanlığın Mücadelesidir”

Söyleşinin dikkat çeken bir diğer ismi, Filistinli şair ve yazar Prof. Dr. İbrahim Nasrallah ise Filistin davasının sadece bir halkın değil, tüm insanlığın ortak meselesi olduğuna dikkat çekti. Nasrallah, “Eğer bu hikâyeleri yazmazsak, duyurmazsak, işgalcilere karşı söylemlerimizi güçlendiremeyiz. Unutulmamalıdır ki, mücadelemizi edebi ve sanatsal yollarla aktaramazsak işgalciler geçmişimizi ve geleceğimizi sahiplenmekte daha cesur olacaklardır” diye konuştu. Nasrallah ayrıca, Filistin mücadelesinin yalnızca bir toprak mücadelesi olmadığını, kültürel ve insani değerlerin korunması adına verilen bir savaş olduğunu da belirtti.

Tarih, Kültür ve Direnişin Kesişim Noktası

Programda söz alan Prof. Dr. Cengiz Tomar ise Filistin mücadelesinin tarihsel kökenleri hakkında bilgi vererek, işgal sürecinin sadece siyasal değil, kültürel ve sanatsal alanlarda da sürdüğünü dile getirdi. Tomar, Filistin edebiyatının işgale karşı bir direnç noktası oluşturduğunu ve bu edebi mirasın yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurguladı.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti