- İMSAK 05:45
- GÜNEŞ 07:09
- ÖĞLE 13:18
- İKİNDİ 16:38
- AKŞAM 19:17
- YATSI 20:36
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
EĞİTİM
EĞİTİM Haberleri
Sakarya'da İl Millî Eğitim Müdürlüğü, "Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Afet Bilinci ve Farkındalık Yolculuğu" projesini başlattı. Proje, afet bilinci ve doğa sevgisi kazandırmayı, aile-okul iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. AFAD ve diğer kurumlar destek veriyor.
SAKARYA (İGFA) - Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Afet Bilinci ve Farkındalık Yolculuğu: Güvenli Gelecek, Yeşil Vatan” projesi, Sakarya genelinde bulunan tüm özel eğitim uygulama okullarında uygulanmaya başlandı.
Sakarya İl AFAD Müdürlüğü tarafından verilen eğitime; İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Türker Erol Özen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Atalay Gürbüz, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür, veli ve öğretmenleri de katılım sağladı. Bakırtaş, 2025 yılının “Aile Yılı” olması dolayısıyla projenin, ailelerin sürece aktif katılımını teşvik ederek aile-okul iş birliğini güçlendireceğini aynı zamanda “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda bilinçli, duyarlı ve güçlü bir toplum inşasına hizmet edeceğini vurguladı. Ayrıca Sakarya İl’inin coğrafi özellikleri bakımından afet riski taşıdığını söyleyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.
AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye, Belediyeler ve Rehberlik Araştırma Merkezleri gibi kurumların desteğiyle yürütülen ve saha da 8 ay boyunca uygulanacak olan proje, Sakarya’da afet bilinci konusunda kalıcı bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.
Proje kapsamında özel gereksinimli bireylerin aileleri ve öğretmenlerine yönelik düzenlenen eğitimlerle afet bilinci kazandırılması hedeflenirken, öğrencilerin güvenli yaşam becerileri geliştirmesi, doğa sevgisi kazanması ve toplumsal dayanışma bilinciyle yetişmesi amaçlandı.
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















