14048,39%0,46
42,67% 0,18
50,08% -0,05
5854,78% -0,02
9291,43% 0,00
Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Özgecan Kültür Merkezi'nde eğitim alan kadın kursiyerler, lösemi ile mücadele eden çocuklar için özel bir proje gerçekleştirdi. Kursiyerler, tamamen organik iplerden ördükleri oyuncaklar ve diktikleri elbiseleri lösemili çocuklara hediye ederek hem onların yüzünü güldürdü hem de farkındalık oluşturdu.
Özgecan Kültür Merkezi’nde farklı yaş gruplarından kadınların katıldığı el işi kurslarında, eğitmenlerin öncülüğünde sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçiriliyor. Bu kapsamda kursiyerler, sağlıklı materyallerden hazırlanan oyuncak ve giysileri büyük bir özenle üretti.
Kurs eğitmeni Filiz Bozaslan, "Kursiyerlerimizle birlikte lösemili çocuklarımıza moral olsun, onları sevindirelim diye hep birlikte oyuncaklar yapıyoruz. Kursa gelen tüm kursiyerlerimiz oyuncakları büyük bir zevkle hazırlıyor. Oyuncakları örerken şifa bulsunlar diye çocuklarımıza dua ediyorlar" dedi. Bozaslan, 12 yıldır Şahinbey Belediyesi'nde el sanatları öğretmeni olarak görev yaptığını, son 8 yıldır da Özgecan Hanımlar Kültür Merkezi'nde çalıştığını belirtti.
Kursiyerlerden Sıdıka Kavak, yaklaşık 5 yıldır merkezdeki kurslara geldiğini ifade ederek, "Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun verdiği destekle bu kursta çeyize dair her türlü işi yapıyoruz. Arkadaşlarımın katkısı ve hocamın desteğiyle lösemili çocuklara oyuncak yapıyoruz. İnşallah şifalara vesile olur" şeklinde konuştu.
Kursiyer Yıldız Yıldız ise ürettikleri oyuncak ve elbiseleri onkoloji hastanelerinin çocuk servislerindeki çocuklara hediye edeceklerini söyledi. Yıldız, "Lösemili çocuklar için bir dikiş planlaması yapıldı, bizler de katkı sağladık. Elimizden geldiğince bilen, bilmeyen, yeni başlayan ya da tecrübeli olan herkes kendinden bir şeyler kattı. Amacımız onları mutlu etmek ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Sadece bir dikiş değildi, sevgiyle ve emekle onlara bir şeyler hazırladık" dedi.
Kurs eğitmenleri, yapılan çalışmanın hem kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiğini hem de toplumda lösemiye dikkat çekmeyi amaçladığını belirtti. Kursiyerler ise böylesine anlamlı bir projede yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti. Şefkat ve dayanışma örneği olarak değerlendirilen proje, vatandaşlar tarafından da takdir topladı.
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı
Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti
Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!