Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Tekirdağ’da Filistinliler için oturma eylemi

ASAYİŞ

Kartal’da feci kaza: Kamyonun dorsesinin altında kalan işçi hayatını kaybetti

ASAYİŞ

Sakarya’da ciple çarpışan otomobil takla attı: 1 yaralı

ASAYİŞ

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Saadet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Davut Tepeyurt

Saadet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Davut Tepeyurt

Saadet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Davut Tepeyurt ile projeleri hakkında görüştük

Adaylığınızı açıkladığınızda aileniz ve çevrenizden olumlu ya da olumsuz nasıl tepkiler aldınız?

Ailem bu konuda alacağım kararlarda hep yanımda oldu. Adaylığım için ilk tepkiyi annemden aldım. “Davana vereceğini ver ne kadar çalışman gerekiyorsa çalış ama aday olma” diye annemin bir tepkisi oluştu.  Bunun nedeni daha önce Giresun Çamoluk’dan belediye başkan adayı oldum, 2011 yılında Giresun milletvekili adayı oldum, 12 Haziran seçimlerinde de aday oldum. Tabii annemin yaş itibari ile akrabamıza eşimize dostumuza yaklaşımı farklı. Fanatik partililer var bunlar bizimle yer almayınca annem kaldıramadı “bu gönül işi, gönül ne yapacağını bilemiyor onun için üzülme darılma” dedim annemin hayır duası ile yola çıktım.

Başkanım bana adaylık teklif ettiği zaman bende başkanıma beş tane daha isim teklif ettim. Ordu milletvekili adaylarımızdan Hasan Özbeyli, yine bu ilçe teşkilatımız da görev almış eski ilçe başkanlığı yapmış bir kardeşimiz, şu anda Avrupa Milli görüşte görev yapan Hüseyin Dündar hocamız ve böyle birkaç tane isim verdim başkanım biz bu arkadaşlarla çalışalım dedim. Hatta başkanıma “başkanım sen aday ol biz senin arkanda çalışalım” dedim yani bizde “biz olalım” yok başkanımda bu görev sana verildi dedi. Genel merkezde ve ilde tamam Davut Bey’in Sarıyer de adaylığı uygundur demişler.  Genel merkez ve il bir göreve bizi talip ederse bizim boynumuz kıldan incedir yapacak bir şeyimiz yok. Bizde şöyle bir şey var bizim davamızda hiç kimse kendisi için yaşamaz rahmetli Erbakan Hocamın sözüydü bu herkes kardeşi için yaşar menfaati öldürmenin en kolay yolu budur. Biz göreve talip olmayız bize bugün belediye başkan adaylığı verildi yarın meclis üyeliği verilmiş veyahut hiçbir görev verilmemiş bu önemli değildir. Ben elhamdülillah 35- 36 yıldır bu davanın her kademesinde görev yaparak buraya gelmiş bir kardeşinizim. Saadet partisinde genel merkez genel kurul üyesiyim, Ardahan il sorumlusuyum Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Artvin ve Rize’nin de aday belirleme komisyon üyesiyim. Orada adayları belirledim -27 derece de siyaset yaptım. 1989 senesinden beri Sarıyer Maden mahallesinde ikamet ediyorum daha sonra burada yaşadığımdan dolayı bana bu görev verildi.

 

Neden belediye başkanlığı?

Belediye başkanlığı sadece kaldırım yapmakla, asfalt dökmekle, çöp kaldırmakla yapılacak bir hizmet değildir. Belediye esasında halkın tüm sorunlarını çözmesi gereken bir birimdir. Gıdasından hayat yaşantısına, sosyal hayatından aile yaşantısına, aile yaşantısından çoluğunu çocuğunu kundaktaki bebeğini ilgilendiren bir yapıdır. İyi bir belediye başkanı hem toplumu eğitebilir, hem topluma yön verebilir hem de bulunduğu ilçenin eksik gediği ne varsa tüm dertlerini giderebilecek bir hizmetlidir. Bana göre bugün belediye başkanlığı milletvekilliğinden daha hayırlıdır.  Bir milletvekili olacağına ya da herhangi bir makamda bakan olacağına eğer Allah rızası için çalışacak, topluma bir şey verebileceksen belediye başkanlığı tüm makamların üstündedir.

Önümüzde ki dönem seçilmeniz halinde Sarıyer için projeleriniz nelerdir? İlk 100 günlük programınız ne olacaktır?

Allah nasip ederse 1 Nisan sabahı insanlar bizi seçerek siyasi partilerin tamamına 1 Nisan şakası yapacak. Bu şakanın adı “saadet şakası” olacak.  O 100 gün içerisinde ben ne yapacağım, mahalle sorunları için halk meclisleri kurarak muhtarlarımız ile derneklerimiz ile orada yaşayan vatandaşlarımızla bire bir temasa geçerek mahallelerin en önemli ihtiyaç ve sorunlarını belirleyeceğim. Hangi mahalle hizmet almamış, hizmetten geri kalmış ise o mahalleden başlayacağım.  Particilik yapmayacağım, adam kayırmayacağım herkese eşit davranacağım. İlk 100 gün faaliyetlerim içinde en hayırlısı Allah nasip ederse Gümüşdere, Kilyos, Uskumruköy de özellikle sebze işi ile uğraşan çiftçilerimizi ziyaret edeceğim oralarda yerli tohumla organik sebze üretmenin önünü açacağım.  Bugün aldığımız gıdalardan maalesef birçok insana hastalık enjekte edilmekte organik tohumlar ile seralar kuracağız. Hem üreten hem tüketen Sarıyerli olacağız en ucuz sebzeyi biz yiyeceğiz. İkincisi olarak en önemli projelerimden bir tanesi üniversite gençliği için yaptığımız ziyaretlerde çok karışlılaştık üniversiteyi bitirip işe başlayamamış gençlerimiz ile içlerinde mühendisler var bu insanlar topluma kazandırılmamış. Ben Sarıyer belediye binasının birini bu iş için tahsis edeceğim. Sarıyer ikametgahlı üniversite bitirmiş kardeşlerimizin ofislerini ve ofis ekipmanlarını sağlayacağız. İcat atölyeleri kuracağız özellikle tarım ve gıda ile uğraşan ziraat mühendisi kardeşlerimize kurduğumuz seraların büyüklüğüne göre 2-3 kişiye zimmetleyeceğiz hem onlar o seralarda çalışıp kazanacak hem Sarıyerli kazanacak. Dediğim gibi kendi sebzemizi kendimiz üreteceğiz. Meslek edindirme kursları açacağız bu kurslar aynı anda işçi bulma kurumu gibi olacak. Yetiştirdiğimiz kişinin işini bulacağız. Rüzgâr türbinleri projemiz var. Hoş geldin bebek projemiz var ihtiyacı olan ailelerimizin bir yıl boyunca bebeklerinin tüm masraflarını karşılayacağız.

Mevcut Sarıyer belediyesinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Sarıyer belediyesinin mevcut belediyelerden çok farklı olmadığını görüyorum. Başka belediyelere gittiğiniz zaman Sarıyer belediyesinin çok başarılı olduğunu söyleyemem. Bugün bütün belediyelere baktığınız zaman özellikle 3/1nde araç kiralamaları ile çok büyük israf yaptığını görüyorsunuz bu sadece Sarıyer belediyesi için değil. İhtiyacımız olanlar dışında araç kiralama işine son vereceğim. Makam aracı kullanmayacağım kendi aracım ile işlerimi halledeceğim. Ben ve personelim borçlanan bir belediyeyi kurtarmak için elimizi taşın altına koyacağız. Personellerimiz Avrupa da olduğu gibi belediye binasına servis ile gidip gelecekler. Belediyenin yapması gereken işler için şimdiden çalışmalarımıza başladık hangi mahallenin, hangi sokağın ne sorunu varsa size söyleyebiliriz. Bizim Sarıyer de yapmış olduğumuz anket çalışmalarımız var.  Sarıyer’in seçmen anketleri, belediye başkanı olduğumuzda mahallelere göre yapacağımız ilk ve en önemli işler için 1000 kişinin üzerinde anket yaparak sorunlarını belirledik. Örnek verecek olursak 26 ila 35 yaş arası anketimizde vatandaşlar Sarıyer de toplu taşıma araçlarının artması yönünde istekte bulunmuş. Rumeli kavağı Sarıyer metro hattı getirebilir misiniz diyenler var. Yine 26-35 yaş arası İstinye Mahallesi anketimizde spor salonu istekleri var. Darüşşafaka metro çıkışında ki nikah salonunun trafiği ve park sorununu arttırdığını belirtenler, yine Cumhuriyet mahallesinde yapı sahiplerinin imar sorunlarını belirttikleri anketler elimizde mevcut biz bunlar üzerinden yola çıkarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Biz anketleri Şükrü beyin şahsına ya da herhangi bir parti adına yapmadık tüm İstanbul genelinde bu anketleri yaptık ve %60-65 lik bir dilimle tüm belediyelerde yolsuzluk ve israfın ortaya çıktığını gördük.

Yerel yönetimlerde her yönetici kendi projesi için yola çıkıyor ve bir önceki projeleri tamamlamıyor. Siz seçilmeniz halinde mevcut belediyenin devam etmekte olan ya da yarım kalan projelerini tamamlayacak mısınız?

Eğer bir proje başlanmış ve belli bir miktar para harcanmışsa, geriye dönüp baktığımız zaman devam edersek karı nedir, bırakırsak zararı nedir diye hesaplarını yapıp halkımız ve belediye kazanacaksa yarım kalan projeleri tamamlarız. Bugün Şükrü Bey bir proje hazırlamış halkımız ve belediye için faydalı ise biz onu devam ettireceğiz.

Gündemdeki konu 2981 sayılı yasa ve imar barışı hakkında ne düşünüyorsunuz Taahhütnameyi imzaladınız mı?

Taahhütnameyi imzaladık. İmar barışı ile alakalı özellikle ben Sarıyer de ki bütün vatandaşlarımızdan imar barışına müracaat etmelerini istiyorum. Şuan da mevcut iktidar partisi bir para ve ekonomik krize düşmüştür esasında imar barışını bu krizi atlatmak için yapmışlardır benim şahsi görüşüm bu. Sarıyer de bu kadar tapusu yer olması, tapu tahsisli yer olması baktığınız zaman milli emlağa ait yerlerin büyükşehire ait olduğundan dolayı buradaki vatandaşların bu imar barışından yararlanmasını istiyorum. Bu vatandaşın yararına olacaktır. 2981 sayılı yasa ile alakalı şöyle söyleyeyim biz burumu büyükşehir belediyesini de aldığımız zaman çözebiliyoruz. Bu durumu Sarıyer belediyesinin çözmesi mümkün değil. Bugün imzalamış olduğum taahhütname için büyükşehir başkan adayım Sayın Necdet Gökçınar Bey ve il başkanım arkamda olduklarını söylediler. Biz burada Sarıyer’in tozunu, çamurunu, yağmurunu, rüzgârını yemiş burayı henüz dağ tepe iken şehir haline getirmiş insanların yaşamasını diliyoruz. Herkes yerinde kalacak hiç kimsenin kiremitine dahi dokunulmasına izin vermeyeceğim. Bu kaçak inşaatlar olacak Sarıyer atıl halde kalacak demek değil. Özellikle mahalleler birliğinin bir de kooperatiflerini gördüm ben buna sevindim. Bu kooperatifler de bu gruplaşmalarda esasında ben Sarıyer’in sorunlarını diyalog ile çözeceğiz diyen insanları gördüm ben. Beni adamın partisi, görüşü alakadar etmez. Dürüst mü, samimimi gerçekten Allah rızası için bir şeyler yapmak istiyor mu ona barkım bana bu tür adamlar lazım.  Seçimden sonra geçim derdi başlıyor ben o insanlar ile çalışırım. Seçim zamanı istediği partiye gidebilir, istediği partiye oy verebilir ama seçim bittikten sonra mahallesi için kendi ilçesi için samimi olan herkesle çalışırım.

Sarıyer ile ilgili bir özeleştiri yapacak olursanız neler söylersiniz?

Şöyle söyleyeyim ben Sarıyer esnaf ve zanaatkârlar derneğinin kurucu üyesiydim. Kireçburnu spor kulübü başkanı rahmetli Mazlum Kalender ile aynı ekipteydik. O dönem 1994 senesinde insanlarda gerçekten bir dostluk samimiyet vardı. Hiç kimsenin menfaat için siyaset yapmadığı benliğin öne çıkmadığı zamandı. Benim en çok özlediğim dönem o dönemdir. Şuan sayın cumhurbaşkanımız “94 ruhuna geri döneceğiz” diyor esasında bu söylemi yapanlar 94 ruhunda kalanlar gidin oylarınızı verin diyor. Belediyeyi aldığım gün hiç bir yerde şu hizmeti yapmıştır diye fotoğrafımı göremeyeceksiniz.

Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

Bizim 41adet projemiz var ve bu projeleri hayata geçirince 41 kere maşallah diyeceksiniz. Ben bunu ekibim ile yapacağım. Arkadaşlarımızla, hemşerilerimizle, derneklerle, muhtarlar ile birlikte yapacağız. Ben tek başıma bir şey yapacağım dersem sadece sizleri aldatmış ve kandırmış olurum. Rahmetli Erbakan hocam bir insanlık timsali herkesin kabul ettiği diyalogcu  bir  insan geldi geçti. Sözümün başında da söylediğim gibi bir sözü vardı kendisinin “bizim davamızda hiç kimse kendisi için yaşamaz, herkes kardeşi için yaşar” derdi. Menfaati öldürmenin en kolay yolu bu eğer biz bunu başarabilirsek ki inanıyorum biz bunu Sarıyer de yapacağız. Ben bugün dernekler birliği ve kooperatiflerde gerçekten samimi insanlar gördüm bunu siyaset için değil tüm samimiyetim ile söylüyorum. Orada ki insanların sadece neye ihtiyacı var biliyor musunuz birbirleri aralarında bir samimiyet var ama hala tam olarak güvenmiyorlar ama bu birlik ve beraberlik kooperatiflerin kurulması çok hayırlı bir hizmet. Dediğim gibi Allah nasip ederse beş yılda Sarıyer’in çehresi değişecek. Sarıyer de ki insanların birbirlerine bakış açısı değişecek. Sarıyerli vatandaşlara dağıtacağımız Sarı kart projemiz var o bile bir barış timsalidir. İnşallah hayırlı hizmetler yapacağız, Sarıyerli ile yapacağız, halk meclisleri ile yapacağız sizlerle yapacağız.  Son olarak şuan seçim yarışında bulunan tüm partiler ve adaylarına başarılar diliyorum Allah kimin hakkında hayırlısı ise onu nasip eylesin. Biz oturduğumuz makamın hem cennete hem cehenneme bilet kestiğini biliyor bu idrak ile geliyoruz. Kim kazanırsa kazansın 1 Nisan sabahı benim başkanım o dur. Benimle hangi projeyi paylaşmak danışmak isterse partim ve şahsımla beraber o kişinin yanındayız.



Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti