Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5741,55% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Kayseri Büyükşehir'den Develi'de eğitime 3.5 milyonluk yatırım

YEREL YÖNETİMLER

Babıâli'nin Hafızası Galeri Cennet'te Sergileniyor

YEREL YÖNETİMLER

Sakarya Büyükşehir Basketbol, Kütahya'da Zorlu Mücadeleyi Kazandı

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Kadınlar İçin Kapsamlı Eğitim Programı Düzenlendi

Tarih: 24.02.2025 10:18 Güncelleme: 24.02.2025 10:18
Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan’dan Başkan Seçer’e Ziyaret

Saadet Partisi 8. Olağan Mersin İl Kongresi dolayısıyla kentte bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan,  Kongre öncesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i  ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Simit, Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz, Saadet Partisi Adana İl Başkanı Muhammet Çelebi Keyhıdır, DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay ile Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Can Turan yer aldı.

Başkan Seçer: “2023 seçimlerindeki, birlikte Türkiye’nin sorunlarını temel ilkeler çerçevesinde çözme gayretiniz takdire şayandı”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ziyaretteki konuşmasında, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı ve beraberindeki heyeti hem şehirde hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti. Arıkan’a Genel Başkanlık görevinde de hayırlı olsun dileğinde bulunan Seçer, “2023 seçimlerindeki ortak hareket etme, birlikte Türkiye’nin sorunlarını temel ilkeler çerçevesinde çözme gayretiniz takdire şayandı” dedi.

“Yeni Yol Grubu, Türkiye demokrasisi açısından son derece önemli”

Seçer; Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin ortak meclis grubu kurabilmek için kurdukları siyasi parti olan Yeni Yol için de hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Türkiye’nin temel sorunları çerçevesinde her ne kadar farklı görüşlere sahip olursa olsun, Parlamento’da daha etkin muhalefet yapmak için ve Parlamento’nun önemli görevlerinden biri olan hem yasama faaliyetlerinde hem de denetim faaliyetlerinde daha etkili olabilmek ve efektif çalışabilmek, faaliyet gösterebilmek için oluşturduğunuz yeni grubun da Türkiye demokrasisi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum” diye belirtti.

“Türkiye’nin daha iyi bir demokrasiye evrilmesi için, temel ilkeler çerçevesinde beraber çalışmaya devam edeceğiz”

Ziyarete eşlik eden DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in de şehre değer katan ve çalışmalarıyla da yarar sağlayan bir milletvekili olduğunu ifade eden Seçer, Ekmen’in Yeni Yol’da Grup Başkanvekili olmasının da kendilerini ayrıca onurlandırdığından söz etti. Seçer, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Belediye Başkanı olarak söylüyorum; bundan sonraki süreçte de bugün aynı çatı altında toplanan Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi muhalefet grubunun tüm siyasileriyle Türkiye’nin daha iyi bir demokrasiye evrilmesi, hukuk devleti olma anlayışının daha da tahkim olması için yaptığı çalışmalarda, farklı görüşlerimiz de olsa, temel ilkeler çerçevesinde yine beraber çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Çabalarımız; hepimizin ortak ideali olan Türkiye Cumhuriyeti’nin daha iyi bir ülke olması için”

Demokrasiyi güzel, değerli ve olgun kılan durumun da bu yaklaşım, ortak çalışma çabası olduğunun altını çizen Seçer, “Bu çabalarımız hepimizin ortak ideali olan Türkiye Cumhuriyeti’nin daha iyi bir ülke olması içindir” dedi.

“Mersinimiz Türkiye’nin en stratejik ve değerli kentlerinden bir tanesi”

Son olarak ise Mersin ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, “Mersinimiz hem lokasyon olarak hem de sosyolojik olarak hem de coğrafya olarak Türkiye’nin en stratejik ve değerli kentlerinden bir tanesi.  Hep Mersin’i anlatırken; ‘Türkiye’nin özeti, Türkiye’nin izdüşümü’ deriz. Tamamen de böyledir. Mersin; Türkiye’nin her yerinden farklı gerekçelerle gelmiş vatandaşlarımızın oluşturduğu çok dinamik, enerjisi ve sinerjisi yüksek bir kenttir” dedi. Mersin’in çok sektörlü yapısına da vurgu yapan Seçer, “Ekonomimize katkı sunan önemli değerlerimiz var. Başta kıyı şehri olmamız hüviyetiyle Mersin Limanımız ama birçok sektör de burada çok değerli faaliyetler göstermektedir. Böyle bir kente yönetici olmanın gerçekten çok değerli ve kutsal bir görev olduğunu hep düşünmüşüzdür” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: “Mersin’in de hak ettiği değeri merkezi yönetim tarafından görmediğine üzülerek şahitlik ediyoruz”

Mersin’in Türkiye’nin en önemli illerinden birisi olduğunu ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Mersin; Türkiye ekonomisine olağanüstü katkı sağlayan, İstanbul’un bile ötesinde ihracat oranlarını yakalayabilmiş bir ilimiz. Bu katkıları sağlarken Mersin ilimizin de hak ettiği değeri merkezi yönetim tarafından görmediğine üzülerek şahitlik ediyoruz. Bu hususların dillendirilmesi ile alakalı elimizden geleni yapacağımızı tekrar ifade etmek isterim” dedi.

‘Yeniden büyük Türkiye’yi nasıl inşa edebiliriz?’ onun mücadelesini veriyoruz”

Türkiye’de kaygılı bir süreç yaşandığını ve Türkiye’nin en büyük beka probleminin siyaset kademesindeki kutuplaşma ve kutuplaştırıcı dil olduğunu söyleyen Arıkan, 2023 yılında ortaya konulan bütünleştirici siyaset anlayışının güzel bir örnek olduğundan söz ederek, ‘Bugün bulunduğumuz durumdan daha iyi bir yerlere nasıl geliriz, yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi nasıl inşa edebiliriz?’ onun mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

Arıkan’dan Seçer’e: “Mersin’de birçok insana dokunarak güzel hizmetleri icra ediyorsunuz”

Başkan Seçer’in yerel yönetimde birleştirici bir tutum için gayret ettiğinin altını çizen Arıkan, diğer illerdeki ziyaretlerindeki gözlemini paylaşarak, en büyük problemlerden bir tanesinin ekonomik kriz olduğunu dile getirdi. Arıkan, “Bunların çözümü bu işi çözmeye yetenekli insanların ülke yönetiminde söz sahibi olmasıdır. Mevcut yönetimin her ne kadar bu sorunları çözebilmek için bir şeyler yapmış olsa da netice itibarıyla çözemediğini, tam tersi başlangıç noktasından daha da geriye gittiğimizi üzülerek görüyoruz” dedi.

Türkiye’de sıkışmış bir siyaset olduğuna hep beraber şahitlik ettiklerini ve bu sıkışan siyasete Yeni Yol Grubu olarak ortaya koyacakları vizyonla topluma dokunarak siyaset yapma gayretinde olacaklarını vurgulayan Arıkan, ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir’ inancına mensup insanlarız. Siz Mersin’de birçok insana dokunarak güzel hizmetleri icra ediyorsunuz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Seçer tarafından, Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan’a Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan iğne oyası tablo hediye edildi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti