- İMSAK 05:25
- GÜNEŞ 06:51
- ÖĞLE 13:15
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 19:29
- YATSI 20:49
-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,06
-
EURO
51,39% 0,28
-
GRAM ALTIN
6469,30% 0,71
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin simgesi olan Porsuk Çayı'nda yosun ve yüzey kirliliğine karşı titizlikle temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Doğal Yöntemlerle Koruma
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'ndan Ziraat Mühendisi Tülin Aktaş, 12 kilometrelik peyzaj onarımı yapılan alanda düzenli temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aktaş, "Kaptanlar ve eğitimli personelimizle yıl boyunca yosun ve yüzey kirliliğine karşı mücadele ediyoruz. Temizlik sırasında hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor; tamamen fiziksel yöntemlerle çalışıyoruz. Böylece Porsuk Çayı'nın doğal ekosistemini koruyoruz." dedi.
Yosunla Mücadele Stratejisi
Porsuk Çayı Temizlik Sorumlusu Serdar Kaya, artan hava sıcaklıkları ve azalan su seviyeleri nedeniyle çayda yoğun yosun ve alg oluşumu yaşandığını ifade etti. Kaya, "Yosunlar suyun oksijen dengesini bozuyor, balık ölümlerine, renk değişimlerine ve kötü kokulara yol açabiliyor. Bu nedenle düzenli olarak yosun kesimleri yapıyoruz. Yüzeyde biriken algleri ise sürat tekneleriyle suya hareket vererek dağıtıyoruz. Bu doğal yöntem, suyun oksijen seviyesini artırıyor." açıklamasında bulundu.
Vatandaşlara Çağrı
Tülin Aktaş, bazı vatandaşların suya attığı şişe, poşet ve ambalaj atıklarının ekipleri üzdüğünü dile getirerek, "Ekiplerimiz her gün sahada kilolarca çöp topluyor. Porsuk Çayı hepimizin. Sevgili Eskişehirlilerden ricamız, hem çayımızı hem de çevremizi birlikte temiz tutalım." çağrısında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirlilerin yaşam alanı ve doğal güzelliklerinden biri olan Porsuk Çayı'nın sağlıklı kalması için çalışmalarına yıl boyunca aralıksız devam edecek.
Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















