Tarih: 12.04.2021 22:30

Patik projesi Sarıyer'de uygulanmaya başladı

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların anasınıfı öğretmenleri  Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Patik projesini Sarıyer'de uygulamaya başladılar. Patik Projesi hakkında bilgi veren koordinatör ekibi simashaber'e yaptığı açıklama ile patik projesi hakkında bilgi verdiler;
Patik Projesi Ekibi:
 K.Sevil AvcıI Mdr Yrd. –Kübra Köz Okul Öncesi Öğrt. (Sarıyer İlkokulu) 
Selma Tanhan Ok -Okul Öncesi Öğretmeni (Hatemoğlu Ortaokulu)
 Emel Esen Mdr. Yrd. -Mukaddes Ak-Gamze Uzun-Gülseren Yılmaz-Sevda Pamuk Okul Öncesi Öğretmenleri (Org.Emin Alpkaya İlkokulu) 
 Patik projesi 53 ilden 203 öğretmenle devam ediyor 
 PATİK'le başla KİTAP'la yaşa 
"Patiğin her bölgede, yörede kendine has isimle ve modelle çeşitleri vardır, ayrıca kültürümüzü yansıtan özellikler taşır. Büyüklerimiz hediye verecekleri zaman çoğunlukla patik verirlerdi. Bunu hatırlamak bile içimizi ısıtır. Patikte duygu vardır, özlem vardır, sevgi vardır, çoğalmak, paylaşmak vardır. Patik denilince akla ilk gelenlerden biri de bebektir. Bebek ve patik. PATİK tersten okununca KİTAP olur. İşte patikte saydığımız her şeyi kitapta da buluruz. Birisi kelime kelime, birisi ilmek ilmek işlenir. "Patikle başla Kitapla yaşa" projesi çocuğun doğumundan itibaren kitapla karşılaşmasının önemini vurgulamak üzere planlanmıştır. Alanının kıymetli isimleri Prof. Dr Belma Tuğrul, Dr. Nihan Feyman Gök, Dr. Işıl Taş, Birgül Berna UysalL ve Kader Duman kuruculuğunu yapmaktadır. Bu projenin amacı bilişsel gelişimin çok hızlı olduğu okul öncesi dönemde çocuğun gelişimsel ihtiyaçlarının gözetilerek kitaplar yoluyla çocukların soru sorma, sorgulama, problem çözme, eleştirel düşünme ve tasarım odaklı yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesidir. Proje ayrıca, bebeklikten itibaren çocuklarda okuma kültürünün ve okuyucu kimliğinin gelişmesi, kitap seçimi, yetişkinlerin çocuklara kitap okuma teknikleri, düşünme sorgulama süreçlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Bu hedefe ulaşmak amacıyla çocuğun ev ortamının kitaplarla zenginleştirilmesi, ev kütüphanelerinin oluşturulması ve etkin kullanılması planlanmaktadır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...