Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16961,36%1,57
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,99% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7104,34% -0,45
  • Ç. ALTIN

    11708,46% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Kütahya'da 7'den 77'ye Türk Halk Müziği Korosu Konser Verdi

YEREL YÖNETİMLER

Denizli'de Sınıflar Arası Futsal Turnuvası Heyecanı Yaşanıyor

GÜNDEM

Görele'deki taciz iddiasına Bakanlıktan 'sıfır tolerans'!

YEREL YÖNETİMLER

Mustafa Salün Kitap Lansmanı ve Saygı Gecesi Gerçekleştirildi

Tarih: 26.02.2025 12:17 Güncelleme: 26.02.2025 12:17
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE BALIKLI YÖNTEM

T.C. Pamukkale Belediyesi, ilçede sivrisinekle mücadele çalışmalarında biyolojik ilaçlama çalışmalarını sürdürürken, hem çevreye zararsız hem de tasarruf sağlayıcı ekolojik yöntemleri de kullanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Amacımız, Pamukkale’mizde sivrisinekleri daha larva aşamasında iken yok etmek. Bunun için hem çevreye zararsız hem de tasarruf sağlayıcı etkili yöntemlerden olan balıklı mücadele yöntemini de kullanmaya başladık” dedi.

Pamukkale Belediyesi, yıl boyunca ilçe genelinde düzenli olarak sivrisinekleri daha larva aşamasında iken yok etmek amacıyla, ücretsiz olarak, uzman personeli ve filosu ile 61 mahallede aktif ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı profesyonel ekipler kış aylarında tüm ilçedeki kuyular ve foseptikler, yeni inşaatlar, terkedilmiş binalar, ağaç kovukları, çalılık ve fundalıklar, kanallar ve benzeri yerlerde termal sisleme ve larva mücadelesi gerçekleştiriyor. İlkbahar, yaz ve kış olmak üzere 3 ayrı dönemde ilaçlama çalışmaları yapan Pamukkale Belediyesi ekipleri ayrıca hayvancılık yapılan bölgelerde karasinekle mücadele için farklı ilaçlama metotları uyguluyor. Pamukkale Belediyesi, bu kış itibariyle, sivrisinekle mücadelede, günümüzde oldukça yaygınlaşan ve etkin yöntemler arasına giren, larva ile beslenen ‘Gambusia’ cinsi balıklardan da yararlanacak.

SİVRİSİNEKLE BALIKLI MÜCADELE EDİLECEK

Pamukkale Belediyesi, kendi bünyesinde yetiştirmesini de yaptığı, larva ile beslenen ‘Gambusia’ cinsi balıklarla sivrisineklerle mücadele etmeye başladı. Halk arasında sivrisinek balığı ya da Doğu sivrisinek balığı olarak da tanınan ‘Gambusia’ cinsi balıklar, larva ile beslendiği için, özellikle larva oluşumunun çok olduğu sulak, bataklık, su birikintileri gibi durgun sulara bırakılmasıyla sivrisinek oluşumunu engellemesiyle biliniyor. Günümüzde, sivrisineklerin yoğun olarak üreme eğilimi gösterdiği durgun sulardaki sivrisinek mücadelesi için aktif olarak kullanılıyor. Pamukkale Belediyesi ekipleri, bu balığın istilacı bir balık türü olması nedeniyle doğru kullanımına özellikle dikkat ettiklerinin altını çizerek, normal balık türlerinin yaşadığı göl ve balık yetiştirilen havuzlarda kullanımının uygun olmadığını belirttiler.

BAŞKAN ERTEMUR, “KARARLI VE İSTİKRARLIYIZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, belediye olarak Pamukkale’de sivrisinekle mücadele konusunda kararlı ve istikrarlı olduklarını belirtti. Bunun için en etkili yöntemleri kullandıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Amacımız, Pamukkale’mizde sivrisinekleri daha larva aşamasında iken yok etmek. Bunun için hem çevreye zararsız hem de tasarruf sağlayıcı etkili yöntemlerden olan balıklı mücadele yöntemini de kullanmaya başladık. Sulak ve bataklık alanlarda sivrisinek larvalarını yok etmek amacıyla, ilaçlama çalışmalarının yanı sıra ekolojik yöntemlere de başvuruyoruz. ‘Gambusia’ cinsi balıklar, sivrisinek larvaları ile besleniyor. Bu yaz, diğer ilaçlama yöntemleriyle mücadelemizi sürdürürken, balıklı yöntem ile de etkin bir sonuç almayı hedefliyoruz. Sivrisinekle mücadele konusunda kararlı ve istikrarlıyız. Bunun içinde mücadelemizi şimdiden başlattık” dedi.


Denizli,Pamukkale Belediyesi
belediye365.com

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti