Tarih: 10.05.2020 21:00

(Özel) Ekmek israfı isyan ettirdi

Facebook Twitter Linked-in

Alınan tedbirler nedeniyle hafta sonları evlerine kapanmak zorunda kalan halkımız Ekmek başta olmak üzere temel tüketim maddelerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşamıyor olmasına rağmen insanların ihtiyaçlarından fazla ekmek alarak tüketememesi nedeniyle çöpe atıyor olması ülkemize maddi olarak yük getirmekle birlikte görenlerinde vicdanını sızlatıyor.

Bir çok yardım kuruluşu özelllikle bu günlerde kapı kapı dolaşarak insanlara bir ekmek ya da pideyi yardım adı altında dağıtırken bazı vatandaşların gereğinden fazla ekmek alarak çöpe atıyor olması görenleri isyan ettiriyor.

İlçemizin bir çok noktasında ekmeklerin direklere asıldığı ya da konteyner kenarlarına konduğu görüntülerle karşılaşmak mümkün. Bunun son örneği Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde yaşandı. İnsanların ihtiyaçlarından oldukça fazla alınması nedeniyle yiyemediği için tellere asılan onlarca ekmek poşeti Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Celal Keçili'nin de dikkatinden kaçmadı ve vatandaşlara bir uyarıda bulundu.

Dernek Başkanı Celal Keçili, yaptığı açıklama ile komşularına seslenerek; "Sevgili komşular bu gün bu fotoğrafı Mahallemizin Şehit Hasan Uzun Sokağında çektim. Yazık, günah yapmayın bu kadar israfa gerek yok yiyebileceğiniz kadar ekmek, pide alın paranız çoksa yakınınızda illaki bir ihtiyaç sahibi vardır ona yardım edin. En az 150 ekmek çöpe atılmış bir bu kadarda biraz ilerisinde asılı çok üzüldüm." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...