Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Kayseri Kocasinan'ın Sinan Kütüphaneleri kitap kurtlarını bekliyor

YEREL YÖNETİMLER

AFAD Van, Hakkâri'de Çığda Farkındalık Eğitimi Düzenledi

YEREL YÖNETİMLER

Samsun'da Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi Üretim ve İstihdamı Canlandırıyor

YEREL YÖNETİMLER

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelerin Liderlik ve Savunuculuk Rolü Ele Alındı

Tarih: 27.10.2025 17:05 Güncelleme: 27.10.2025 17:05
Osmangazi

Osmangazi Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 102’nci yılı kutlamaları kapsamında Bursa Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (BURFOD) iş birliğiyle düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Bursa’ Fotoğraf Sergisi, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın katılımıyla ziyarete açıldı.

BURSA (İGFA) -Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleşen ‘Cumhuriyet ve Bursa’ Fotoğraf Sergisi’nin açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra BURFOD Başkanı Serpil Savaş, BURFOD Başkan Yardımcısı Fahrettin Beceren, Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mesut Özkeser, babası İhsan Celal Antel’in çektiği fotoğrafların sergilenmesinde büyük katkı sunan Afif Antel ile eşi Oya Antel, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet coşkusunu Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliğiyle buluşturan sergide kentin farklı dönemlerinden izler taşıyan toplam 50 fotoğraf, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

“BU FOTOĞRAFLAR ŞEHRİN BELLEĞİNİ OLUŞTURAN EN DEĞERLİ HATIRALARDIR”

Merhum sanayici ve iş adamı İhsan Celal Antel’in fotoğraf arşivinden derlenen serginin Cumhuriyet tarihinde eşsiz bir zaman yolculuğuna çıkardığını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bursa, Cumhuriyette ve Atatürk’ün hayatında çok önemli izleri olan bir şehir. Ancak çoğu belge ve fotoğraf bugüne kadar kayıt altına alınmamış. Oysa bu fotoğraflar, şehrin belleğini oluşturan en değerli hatıralardır. Sergideki kareler, bizden sonraki nesiller için kalıcı ve somut birer örnek olacak. Cumhuriyet’in ilk yıllarını, o yıllarda bayramların nasıl kutlandığını, şehrin nasıl bir ruh taşıdığını bu fotoğraflar sayesinde görebileceğiz. Elbette zamanla şehir çok hızlı büyüdü, sanayileşti ve değişti. Bu süreçte ne yazık ki o eski dokuyu, o tarihi atmosferi tam koruyamadık. Ama en azından bu karelerle yeni kuşaklara bir miras bırakıyor, bilmediğimiz bir Bursa’yı onlara tanıtıyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 102’nci yılı kutlu olsun. Nice 102 yıllara” dedi.

“SERGİMİZ BELGE NİTELİĞİ TAŞIYOR”

Günümüzde kelimelerden çok görsellerin konuştuğunu belirten Bursa Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (BURFOD) Başkan Yardımcısı Fahrettin Beceren de, “Geçmişle bağımızı unutmadan onu geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğu. Ne yazık ki Bursa’nın güçlü bir hafızası yok. Ama bu boşluğu yürekten gelen bir gönüllülükle dolduran Antel ailesi ve Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mesut Özkeser var. Onlar, bu kentin belleğine ışık tutan çok değerli insanlar. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü geleceğe taşıyacağımız değerleri, geçmişi sağlam bir zemine oturtmadan yaptığımızda her şey havada kalır. Bu bağlamda sergimiz, belge niteliği taşıyor ve geleceğe ışık tutacak önemli veriler sunuyor. 10 Kasım’a kadar devam edecek bu sergiyi, tüm Bursalılar ziyaret etmeli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Erkan Aydın ile protokol üyeleri, serginin açılış kurdelesini kesti. Fotoğrafları sergi sahibi Afif Antel ve eşi Oya Antel ile tek tek inceleyen Başkan Aydın, daha sonra ise Antel ailesine teşekkür hediyesi takdim etti.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti