Meridyen Eğitim Kurumları
11.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:16
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:31
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,07% 0,04
  • EURO

    51,04% -0,29
  • GRAM ALTIN

    7337,06% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
SARIYER

Pınar Mahallesi Yasta: Muhtar Ayhan Yılmaz’ın Acı Günü

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kürtçe Çizgi Roman Dergisi 'Bajar'ı Dijital Olarak Yayımladı

YEREL YÖNETİMLER

Kartal Kavşağı için alternatif yol hizmete açıldı

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır'da Üniversite Yerleşkesine İtfaiye ve Misafirhane İçin Protokol

Tarih: 04.02.2025 10:55 Güncelleme: 04.02.2025 10:55
Osmangazi Belediyesi’nden Minyatür Sanatıyla Yaşar Kemal Sergisi

Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ‘İnsan Dünyadır Minyatürlerle Yaşar Kemal’in Bütün Kitapları’ adlı minyatür sergisi, düzenlenen törenle sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Osmangazi Belediyesi, Türk Edebiyatının çınarı Yaşar Kemal’in 57 eserini dört sene içerisinde minyatür sanatına yansıtan Dr. Figen Gürsoy’un ‘İnsan Dünyadır Minyatürlerle Yaşar Kemal’in Bütün Kitapları’ adlı minyatür sergisini, Bursalılar ile buluşturdu. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ziyarete açılan sergi, Anadolu’yu; insanını, kültürünü, folklorunu, doğasını, iklimini, bitkisini, duygusunu, tavrını iyi yazmış yazarlardan biri olan Yaşar Kemal’in kitaplarının minyatürlerinden oluşuyor. Yaşar Kemal’in eserlerinden ilham alınarak hazırlanan sergi, sanatseverlere ünlü yazarın dünyasını minyatür sanatıyla keşfetme fırsatı sundu.

Serginin açılışına Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Yaşar Kemal Vakfı Başkanı ve Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Dr. Figen Gürsoy ve Osmangazili sanatseverler katıldı.

“Bu sergi Yaşar Kemal’in mirasına bir saygıdır”

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, ‘İnsan Dünyadır Minyatürlerle Yaşar Kemal’in Bütün Kitapları’ adlı serginin açılında yaptığı konuşmada, “Bugün, Anadolu’nun derinliklerinden gelen usta bir kalem ve aydın olan Yaşar Kemal’in tüm kitaplarının minyatür sanatıyla resimlendiği bu eşsiz sergiye ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Yaşar Kemal, yazarlığıyla bir dönemin tanığı olmanın ötesine geçmiş, halkın duygularına, umutlarına ve direnişe ses getirmiştir. Bu sergi, yalnızca bir sanat ekinliği değil, aynı zamanda Yaşar Kemal’in mirasına bir saygıdır. Yaşar Kemal’in eserlerindeki karakterlerin yaşadığı dramlar ve içsel yolculuklar, bugün bile hepimizin yüreğinde yankı bulmaktadır. Yaşar Kemal, dağa, taşa ve suya yazdığı destanlarda, derin insan sevgisini ve haksızlığa karşı verdiği mücadeleyi anlatmıştır. Yaşar Kemal’in eserlerindeki karakterler, cesaretin, halkın ve adalet için verilen amansız mücadelenin bir sembolüdür. Bugün bu sembole çok ihtiyacımız vardır. Açılışını yaptığımız sergi ile birlikte minyatür sanatı ve edebiyatını birleştiren eşsiz bir çalışmaya tanıklık edeceğiz” dedi.

“Yaşar Kemal sevgisinde buluştuk”

Yaşar Kemal’in eserlerini minyatür sanatıyla buluşturan Dr. Figen Gürsoy ise, “Bu sergi vesilesiyle, yüzlerce insan ile Yaşar Kemal sevgisinde buluştuk. Yaşar Kemal hakkında konuştuk ve Yaşar Kemal ile tanışıklığı güçlendirdik. Henüz Yaşar Kemal ile tanışmamış olanlar, bu sergi ile usta edebiyatçıyı öğrendi. Yaşar Kemal ile güçlendik. Yaşar Kemal, barış adına gündüzü karartanlara karşı geceyi ağartanlardan olmuştur. Sevgiyi azaltanlara karşı, çoğaltanlardan; umudu aşındıranlara karşı yeşertenlerden olmuştur. Bu büyük ustanın yaşamı boyunca yazdığı 57 kitabın her birini bir minyatür resme döndürerek bir seri hazırladım. Bu serinin hedef kitlesi her yaş gurubu olmakla birlikte asıl hedef kitle öğrenciler ve gençlerdir. Genç zihinlerde ve yüreklerde, Yaşar Kemal’e, sanata, resme, minyatür resme ve edebiyata dair bir tohum yerleştirirsek, bu tohum gelecekte eminim ki çok güzel şeylere evrilecektir. Serginin ithafı, Yaşar Kemal’in 102’inci yaşına, Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’inci yaşına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’edir” diye konuştu.

“Yaşar Kemal en karanlık yerde dahi etrafına ışık saçardı”

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı ve Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da yaptığı konuşmada, “Yaşar Kemal, edebi yönünün dışında o kadar sevgi dolu bir kişiliğe sahipti ki, çok karanlık ve kasvetli bir yere bile girse etrafa aydınlık saçardı. Bunu yönünü çok ama çok özlüyorum. Bir gün doktor bir hanım, ışık yumağı gibi karşıma çıkarak ben Yaşar Kemal eserlerinin minyatür resmini yapacağım dedi. Yaşar Kemal’in eserlerinde aslında betimleme yoktur. Her bir insan ve her bir doğa unsuru ayrı bir kişiliktir. Bu unsurlar tek başına durur ve o doku içerisinde kendine has bir yeri vardır. Bu tek düzlemi de minyatürden başka ne anlatabilir ki. Dört yıl süren çalışmanın ardından Dr. Figen Gürsoy’un yaptığı çalışmaları görünce bu iş gerçekten böyle yapılırmış dedim. Bugün, burada olmaktan dolayı onur duyduğum bu serginin açılışı vesilesiyle bir kez daha Dr. Figen Gürsoy’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Yaşar Kemal sevgi dolu, uzun bir yürüyüştür”

Yaşar Kemal Sevdalısı Prof. Dr. Kenan Mortan da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Abidin Dino, Yaşar Kemal için ‘Yaşar Kemal sevgi dolu, uzun bir yürüyüştür’ diyor. Bizler, bu uzun yürüyüşün bugün Bursa ayağındayız. Açılışını gerçekleştirdimiz bu sergi, bizleri Yaşar Kemal’in umuda ve güzelliğe olan yolculuğuna çıkartıyor. Bu güzel yolculukta ‘Bu kara gökyüzü ışıyacak başka yolu yok diyen’ Yaşar Kemal’i bir kez daha anıyoruz. O’nun barış türküsünü çağırmaya Bursa ayağından merhaba derken, bu serginin oluşmasında ve burada olmasında emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum.”

‘İnsan Dünyadır Minyatürlerle Yaşar Kemal’in Bütün Kitapları’ adlı minyatür sergisi 07 Şubat tarihine kadar Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. Sanatseverler, bu süre boyunca Gürsoy’un eserlerini inceleyerek Yaşar Kemal’in edebi dünyasına minyatürlerle tanıklık edebilecek.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 


Bursa,Osmangazi Belediyesi
belediye365.com

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti