Ramazan ayınız mübarek olsun
Meridyen Eğitim Kurumları
Haberi Sesli Oku

Ortahisar’da daha dirençli ve nitelikli kentleşme için protokol imzalandı

Ortahisar’da daha dirençli ve nitelikli kentleşme için protokol imzalandı

Dirençli kentleşme ve nitelikli yapılaşmanın şehirlerin güvenliği ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bu doğrultuda meslek odalarıyla işbirliklerini sürdürüyor.

Ortahisar Belediyesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi arasında, ‘toplumun doğa kaynaklı afetlerin etkilerinden korunması, sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan jeoloji mühendisliği hizmetlerinin ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kuralara uygun olarak yerine getirilebilmesi’ amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. 
Protokolü Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semi Hamzaçebi imzaladı.


BAŞKAN KAYA: “DAHA DİRENÇLİ VE GÜVENLİ BİR ORTAHİSAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Son yıllarda afetlerin sıklığı ve şiddetinde artışlar yaşandığını belirten Başkan Kaya, başta deprem olmak üzere bu afetlerin şehirlerdeki etkilerinin çok daha büyük ve yıkıcı olduğuna dikkati çekti.
Hızlı nüfus artışı ve plansız kentleşmenin, afetler nedeniyle oluşacak kayıpları da artırdığına işaret eden Başkan Kaya, “Kentsel alanlarda yaşayan milyonlarca insanımızı tehdit eden bu risklerle, ancak bilimin yol göstericiliğinde, nitelikli yapılaşmaya önem vererek ve daha dirençli şehirler inşa ederek başa çıkabiliriz. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Ortahisar Belediyesi olarak bu sorumlulukla hareket ediyor, ilçemizin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde geleceğe yürüyebilmesi için meslek odalarımızla çeşitli protokoller imzalıyoruz. Jeoloji Mühendisleri Odamız ile de dirençli kentleşme ve nitelikli yapılaşma konularında yapacağımız işbirliğini kayıt altına alan bir protokol imzaladık. Protokolümüzün Ortahisarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kentimizin sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir geleceğe ulaşması için meslek odalarımızla işbirliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.


PROTOKOLLE, DAHA DİRENÇLİ BİR ORTAHİSAR HEDEFLENİYOR
Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semi Hamzaçebi, Ortahisar’da dirençli kentleşme ve nitelikli yapılaşmaya katkı sağlayacak protokolün imzalanması dolayısıyla Başkan Kaya’ya teşekkür etti.


Trabzon,Ortahisar Belediyesi
belediye365.com

Cumartesi 19.5 ° / 12.7 °
Pazar 21.2 ° / 14.1 °
Pazartesi 16.6 ° / 9.9 °
  • BIST 100

    10840,59%1,05
  • DOLAR

    36,60% 0,09
  • EURO

    39,72% 0,19
  • GRAM ALTIN

    3522,36% 0,13
  • Ç. ALTIN

    5671,28% 1,27
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun