Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16735,01%0,09
  • DOLAR

    43,61% 0,07
  • EURO

    51,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7054,25% -0,89
  • Ç. ALTIN

    11665,04% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Konya Büyükşehir Belediyespor, Darüşşafaka'yı Farklı Mağlup Etti

GÜNDEM

TUSAŞ’tan Suudi Arabistan ile ortak üretim hamlesi

SİYASET

Türkiye ile Kırgızistan dostluk grupları TBMM'de görüştü

GÜNDEM

Bilecik'te bin 419 sosyal konut için kura heyecanı

Tarih: 10.02.2026 17:56 Güncelleme: 10.02.2026 17:56
Ordu Şubat Meclisi’nde yatırımlar masaya yatırıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi. İlçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda Başkan Güler, yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

ORDU (İGFA) - Konuşmasına Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlayan Güler, Ordu halkının deprem bölgesinde gösterdiği dayanışmaya dikkat çekti. “Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyen Güler, imar ve depreme dayanıklı yapıların önemini vurguladı.

Başkan Güler, İstanbul’da düzenlenen EMITT fuarında Ordu’nun güzelliklerini dünyaya tanıttıklarını belirterek, “Türkiye’yi aştık, dünya çapında iddialı bir kent olma yolunda ilerliyoruz” dedi. Ayrıca temmuz ayında “Ordu Günleri” ve yaz aylarında “Kültür Yolu Festivali” düzenleneceğini açıkladı.

“ORDU İSTERSE OLUYOR. YETER Kİ HERKES DEDİKODUYU BIRAKIP KENDİ İŞİNİ YAPSIN”

Açıklamalarında Ordu’nun gücüne vurgu yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bunun için herkesin dedikoduyu bırakıp işini yapması gerektiği vurgusunu yaptı.

19 kadın kooperatifi kurduklarını ve alım garantisi ile daha güçlendirdiklerini kaydeden Başkan Güler, “Ordu insan gücü açısından ihmal edilemeyecek bir güce sahip. Daha evvel biz fındıkta dördüncüydük. Şimdi birinciyiz. Balda ikinciydik birinci olduk. Kivide Türkiye’de ikinciyiz. Ordu isterse oluyor. Yeter ki herkes dedikoduyu bırakıp kendi işini yapsın. Ordu muhteşem bir yer, Ordu ezilecek bir yer değil. Biz gücümüzü bilelim. 19 tane kadın kooperatifi kurduk önceden bir tane yoktu. Ellerindeki ürünleri de alım garantisiyle biz alıyoruz. Yakında mikrokredi imkanını da kendilerine sunacağız” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ KADROMUZLA GÜÇLÜ ORDU’YA DOĞRU HIZLI ADIMLARLA GİDİYORUZ. YOLUMUZ AÇIK OLSUN”

Tarımdan turizme, alt ve üst yapıdan çevre konularına kadar birçok çalışmaya değinen Başkan Güler, tüm bu alanlarda çok güzel çalışmalar yapıldığına belirtti.

Başkan Güler, alanında yapılan çalışmalardan örnekler vererek şu bilgileri aktardı:

“Alt yapı, yol ve su konusu bizim zaten asli görevimiz ondan hiç bahsetmiyoruz bile. 340 tane iş makinemizle yolları yapıyor, su sorunlarını gideriyoruz. 3 tane trencher makinemiz var. Kazmadan borunun kalınlığı kadar bir yeri açarak alt yapı çalışmalarını yapacağız. Göletler yapıyoruz kimse bize yapın demedi. 7 sene önce çalışmalara başladık şimdi her yere göletler yapıyoruz. Su zenginlik ve hayatın vazgeçilmez unsuru.

Müthiş bir tarihi zenginliğimiz var. Ordu’yu yazdan itibaren tanıyamayacaksınız. 41 tane en güzel mahalle seçtik. Onları Avrupa köyü gibi yapmaya başladık. Amacımız fırsat eşitliğini sağlamak ve kalkınmayı yaymak. Kalkınmadaki fırsat eşitliği ile adaleti tabana yayıyoruz.772 mahallenin 500’ü kırsal, muhtarlarımız arasında rekabet oluşsun ve halk arasında bir rekabet oluşsun istedik. Diğer mahalleleri de ateşlemiş olduk. Amacımız ‘Düşünen, üreten yarışan Ordu’ inşa etmek. Yarışan ortamını oluşturduk, bundan sonraki iş basına kalıyor.

Durugöl’ü çöpten kurtardık, yüksek gökdelenlerden kurtardık halka açtık. Ünye Çamlık’ı halkımıza açtık. Melet’i çöpten kurtardık halkımıza kazandırdık. Bütün ilçelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Fındık kapsülünden pelet üretimine başladık. Tarım makinelerini ücretsiz veriyoruz. 3 günde 100 dönüm yeri işleyebilirsiniz. Tohum isterseniz ucuz tohum verelim, üretimini yapın, makineyi zaten ücretsiz veriyoruz, işleyin satamazsanız yine biz alacağız.

Güçlü kadromuzla güçlü Ordu’ya doğru hızlı adımlarla gidiyoruz. Yolumuz açık olsun.”

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti