Tarih: 23.06.2023 00:31

Muhtar Doğan'dan Bayram Müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Sarıyer’in ulaşım zorluğu çekilen tepe mahallerinden Kocataş’ta yıllardır çekilen ulaşım sıkıntısı Mahalle Muhtarı Serdal Doğan’ın yoğun girişimleri neticesinde  çözüme kavuşuyor. 

Sarıyer Minibüslerinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimi tarafından ticari taksiye dönüştürülmesi nedeniyle oldukça azalan minibüs sayısından dolayı iptal edilen hatlar, Sarıyer’in bir çok mahallesinde olduğu gibi Kocataş mahallesinde de büyük soruna neden olmuştu. Sarıyer Merkez ve Hacıosman’dan iki ayrı İETT otobüsüyle ulaşımın sağlandığı mahallede bu iki hatta görev yapan araç sayısının yetersizliği mahalle sakinlerinin büyük şikayetlerine neden oluyordu.

Muhtar Doğan, bu sorunun çözümü için defalarca İBB ve İETT yetkilileriyle görüşmeler yaparak sorunun çözülmesi için neredeyse  mesaisinin tamamına yakınını bu sorunun çözümüne ayırmıştı. 

İETT yetkilileri daha önce mahalleye kısa tabir edilen otobüslerle test seferleri düzenlemiş ancak kısa otobüs tahsisinden vazgeçilmişti. 

SIK SIK ARIZA YAPAN OTOBÜSLER 

Kocataş yolunun yokuş ve virajlı olması nedeniyle araçların sık sık arıza yapmasından dolayı artan şikayetler üzerine Muhtar Doğan, Mahallesine Taksim garajından çekilen yeni model otobüslerle sefer düzenlenmesini sağlamış  ancak minübüslerin servisten çekilmesiyle otobüs seferleri yetersiz hale gelmişti.

MUHTAR DOĞAN’DAN BAYRAM MÜJDESİ

Serdal Doğan’ın bıkmadan yapmış olduğu girişimler sonuç verdi ve İETT yetkilileri bugün Kocataş Mahallesinde test sürüşü yaparak Bayram sonrasında Kocataş-Büyükdere arasında ring seferlerinin başlatılmasına karar verdi. Muhtar Doğan, yaptığı açıklama ile Mahallesinin en büyük sorunlarından birisinin ulaşım olduğunu belirterek, “Bugün İETT yetkilileriyle birlikte yapmış olduğumuz test seferi sonunda yetkililer bayram sonrasında Kocataş-Büyükdere arasında ring seferlerinin başlatılacağını bildirdi. Uzun uğraşlarım sonucunda almış olduğumuz sözler vatandaşlarımıza bayram hediyemiz olsun. Bilindiği üzere daha önce Çayırbaşı pazarınada Sarıyer Belediyesinin desteği ile Cuma günleri ücretsiz servis hizmeti başlatmıştık. Mahallemizin sorunlarının çözümünde desteklerini esirgemeyen herkese şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkürlerimi sunar, halkımıza hayırlı bayramlar dilerim” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...