- İMSAK 05:50
- GÜNEŞ 07:14
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:14
- YATSI 20:33
-
BIST 100
16276,09%0,51
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,11% 0,17
-
GRAM ALTIN
7356,69% 0,28
-
Ç. ALTIN
11824,91% 0,01
GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fethiye’de topraksız tarım Ar-Ge serası kurmak için protokol imzaladı. 1,96 milyon TL’lik proje, sürdürülebilir tarımı güçlendirecek.
MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), topraksız tarım alanında çığır açacak bir iş birliğine imza attı. Fethiye Ziraat Fakültesi kampüsünde 100 metrekarelik alanda kurulacak Topraksız Tarım Ar-Ge Uygulama Serası, 1 milyon 960 bin TL maliyetle hayata geçecek.
Otomasyon sistemleriyle donatılacak sera, bitki gelişimi, verimlilik ve hastalık tespiti gibi konularda bilimsel araştırmaları destekleyecek.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Büyükşehir ile iş birliğimizle Muğla tarımına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, “Akıllı sera, hem öğrencilerin uygulamalı eğitimine hem de vatandaşların modern tarım tekniklerini öğrenmesine olanak sağlayacak. İklim krizine karşı su ve alan tasarrufu sunan topraksız tarım, daha verimli ve sağlıklı üretim imkânı veriyor. Küçük alanlarda yüksek verim elde edilebilen bu sistem, cep telefonuyla kontrol edilebilecek” diye konuştu.
Proje, iklimden bağımsız üretim, suyun geri dönüştürülmesi ve ilaçsız tarım gibi avantajlarla sürdürülebilir tarımı güçlendirmeyi amaçlıyor.
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















