Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,08% 0,03
  • EURO

    51,12% 0,26
  • GRAM ALTIN

    7338,23% 0,03
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de 'Evimiz Atölye' Projesi ile Kadınlar Evlerini Üretim Merkezine Dönüştürüyor

YEREL YÖNETİMLER

Yeşilyurt Belediyesi, İkizce Deprem Konutları'nda Bayram Temizliği Yaptı

YEREL YÖNETİMLER

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı Çevre Düzenlemesi Çalışmaları Sürüyor

YEREL YÖNETİMLER

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın 'Unutmak' Oyunu Prömiyer Yaptı

Tarih: 21.01.2026 14:07 Güncelleme: 21.01.2026 14:07
Muğla’da Cumhuriyet ve Demokrasi üzerine anlamlı buluşma

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Muğla Şubesi iş birliğinde düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğinde gazeteci, yazar ve siyasetçi Mustafa Balbay, Muğlalı okurlarıyla bir araya geldi.

MUĞLA (İGFA) - Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi ve imza günü etkinliğine;Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, gazeteci, yazar ve siyasetçi Mustafa Balbay, ilçe belediye başkanları, CHP Muğla İl Başkanı Nail Kızıl, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras ise konuşmasında, ülkede yaşanan sorunlara karşı kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Köksal Aras, “Bugün burada duruşu, mücadeleyi ve umudu konuşmak için bir aradayız. Çünküülkemizin bugün buna her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

Her birimiz işimizi layıkıyla yapar, umutsuzluğa kapılmadan birlikte hareket edersek, bu karanlığı aşmamızın önünde hiçbir engel olmadığını düşünüyorum. Bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan Muğla Büyükşehir Belediyemize, Atatürkçü Düşünce Derneğimize ve duruşu ve mücadelesiyle hepimize örnek olan Sayın Mustafa Balbay’a da katkıları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gazeteci, yazar ve siyasetçi Mustafa Balbay ise gerçekleştirdiği söyleşide, Türkiye’nin aydınlanma mücadelesine ve bu uğurda yaşamını yitiren aydınlara dikkat çekti. Balbay, “Ülkemizde katledilen aydınları yalnızca ölüm yıl dönümlerinde anmak yeterli değildir. Onları gerçek anlamda anmak, uğruna mücadele ettikleri değerleri yaşatmakla mümkündür. Ülkülerini, hedeflerini ve çalışmalarınıözümsemek ve çoğaltmak zorundayız.” dedi.

Konuşmasının sonunda geçmişle bugün arasındaki bağa vurgu yapan Balbay, “Bugünü daha iyi anlayabilmek için geçmişte yaşadığımız olaylara bakmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, demokrasinin yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda ortak bir yaşam mücadelesi olduğunu vurguladı. Başkan Aras, “Bugün en büyük ihtiyacımız bir araya gelerek konuşmak, dinlemek ve düşünmektir. Çünkü her şey bir fikirle başlar. Cumhuriyet de bir fikrin ürünüdür.” dedi.
Atatürk ilke ve devrimlerinin çağdaş Türkiye’nin temel dayanağı olduğuna dikkat çeken Başkan Aras, “Ülkede demokrasiyi ayakta tutan en önemli güç Atatürk ilke ve inkılaplarıdır. Demokrasinin olmadığı bir ortamda hiçbir değere sahip çıkamayız. Demokrasi, ödün verildiğinde değil; savunulduğunda anlam kazanır.” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin eşit yurttaşlık anlayışıyla hizmet verdiğini ifade eden Başkan Aras, “Kimliği, yaşam tarzı, görüşü ya da inancı ne olursa olsun herkesi eşit yurttaş olarak gören bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Kimseyi kategorize etmiyoruz. Çünkü bu anlayışın ülkemizi bu kötü gidişattan çıkaracağına inanıyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan gazeteci, yazar ve siyasetçi Mustafa Balbay’a da teşekkür eden Başkan Aras, “Sayın Mustafa Balbay, yaşadıklarıyla, tanıklığıyla ve duruşuyla bu mücadelenin çok önemli bir parçasıdır. Bugün Muğla’da bizlerle olduğu için kendisine teşekkür ediyorum.” dedi. Söyleşi ve imza günü etkinliği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Mustafa Balbay’ın kitaplarıimzalamasıyla sona erdi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti