Meridyen Eğitim Kurumları
27.02.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:11
  • GÜNEŞ 07:35
  • ÖĞLE 13:22
  • İKİNDİ 16:26
  • AKŞAM 18:59
  • YATSI 20:18
  • BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,16
  • EURO

    51,83% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7325,73% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Manisa Büyükşehir sahipsiz ve hurda araçları kaldırıyor

GÜNDEM

Konya'da Karatay'da ramazan buluşmaları sürüyor

YEREL YÖNETİMLER

DYP Genel Başkanı Küpeli, Nevşehir Belediye Başkanı Arı'yı Ziyaret Etti

YEREL YÖNETİMLER

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Nevşehir'de Ziyaret ve İftar Programını Tamamladı

Tarih: 03.01.2026 12:46 Güncelleme: 03.01.2026 12:46
Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kamu düzenini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz ilçesindeki Fasih Kayabalı Caddesi'nde kaldırımları işgal ederek yaya geçişini engelleyen esnafa, Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uyguladı.

Kurallara Uymayan İşletmelere Müdahale

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denetleme Zabıta Şube Müdür Vekili Zülküf Aktürk, ekiplerin kent genelinde rutin kontrollerine devam ettiğini kaydetti. Aktürk, vatandaşların rahatı, esenliği ve huzuru için çalıştıklarını belirterek, "Esnafın ve vatandaşların yoğun bulunduğu caddelerde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Seyir halinde olan araçlarımızla da çalışmalar yapıyoruz" dedi.

40 Santimetre Kuralı ve Hijyen Uyarısı

Yayaların kullandığı kaldırımları işgal ederek ürün satışı yapan esnafa, ilgili kanun gereği idari para cezası verildiğini ifade eden Aktürk, "Kaldırımda ürünlerin teşhir edilebilmesi için iş yeri önünden 40 santimetreye kadar izin verilmekle birlikte, hijyen bakımından tehlike arz eden ürünlerin teşhir edilmesine kesinlikle izin verilmemektedir" açıklamasında bulundu. Aktürk, denetimlerin Mersin Çarşısı, Kuvayi Milliye Caddesi, Silifke Caddesi, İstiklal Caddesi, Fasih Kayabalı Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde yoğun şekilde sürdürüldüğünü ve sivil ekiplerle de kurallara uymayan işletmelere müdahale edildiğini sözlerine ekledi.

"Kaldırımlar Vatandaşa Aittir" Uyarısı

Kabahatler Kanunu kapsamında kesilen idari para cezalarının yanı sıra, kurallara uymayan esnafa gerekli şartları sağlamaları yönünde uyarıda bulunduklarını belirten Aktürk, "Kaldırımların vatandaşa ait olduğunu esnafımıza anlatıyoruz. Ürünlerini teşhir ederken, vatandaşın geçiş yolunu engellememesi konusunda uyarıda bulunuyoruz. Ancak tüm uyarılara rağmen kurallara uymayan esnafımıza da Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası uyguluyoruz" diye konuştu.

Esnaf ve Vatandaşlardan Olumlu Tepkiler

Cadde esnafından Müslüm Güler, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin kaldırım işgaline karşı yaptığı denetimlerden memnuniyet duyduğunu söyledi. Güler, "Önceleri her esnaf cadde üzerine malzemelerini koyuyordu ve kaldırımı işgal ediyordu. Büyükşehir’in denetimleri sayesinde bu sorun azaldı" dedi.

Fasih Kayabalı Caddesi üzerinde erkek kuaförü olan Fuat Çoban da bir esnaf olarak kaldırımlara ürünlerin konulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Cadde üzerindeki bazı işletmeler, kaldırım ihlali konusunda oldukça duyarsız davranabiliyor. Esnaf, vatandaşların geçiş yoluna engel olmamalı" ifadelerini kullandı.

"Yürümemiz Zorlaşıyordu"

Yapılan denetimleri memnuniyetle karşıladığını ifade eden vatandaşlardan Muammer Akaalp, "Esnafımız kaldırımları işgal etmemeli ve vatandaşlar kaldırımlarda rahatça yürüyebilmeli. Bazı esnaf özellikle motosiklet ya da bisikletlerle kaldırımları işgal ediyor. Bu tür durumların engellenmesi adına, Büyükşehir Belediyesi’nin denetimlerini faydalı buluyorum" dedi.

Daha önce bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirdiklerini belirten Emir Akın ise, "Kaldırımlar çöplerle dolu ve pislik içindeydi. Esnaf, kaldırımlara çok fazla ürün koyuyordu ve vatandaş olarak yürümemiz zorlaşıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin denetimleri sayesinde bu sorun çözüldü" şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş Hale Susam da, Fasih Kayabalı Caddesi’nde kaldırımların esnaf tarafından kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, "Kaldırımlarda yürüyemiyorduk ve bu durumdan çok rahatsızlık duyuyordum. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bu konuyla çok ilgililer. Cadde üzerindeki denetimlerini düzenli şekilde yapıyorlar. Vatandaş olarak çok memnunuz" dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti