- İMSAK 05:48
- GÜNEŞ 07:13
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:15
- YATSI 20:34
-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,89% -0,03
-
GRAM ALTIN
7260,06% 0,76
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Mersin Belediyesi, aşhanesine yapılan et alımlarına ilişkin bazı basın organlarında yer alan haberler üzerine bir açıklama yayımladı.
Alım Süreci ve Tedarikçi
Belediye, et teminlerinin açık ihale yöntemiyle ve doğranmış et olarak yapıldığını bildirdi. İhaleyi alan firmanın, halihazırda birçok kamu kurumu ve özel sektöre de tedarik sağlayan bir şirket olduğu ifade edildi.
Resmi Denetim ve Kamera Kaydı
Et teslimlerinin, yürürlükteki mevzuata ve resmi denetim süreçlerine uygun şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Alımların, Tarım İlçe Müdürlüğü veteriner hekiminin onayladığı Mezbaha Kesim Raporu esas alınarak ve kamera gözetiminde yapıldığı kaydedildi.
İddialar ve Laboratuvar Analizleri
Belediye, 4 Şubat 2026 tarihinde kendilerine ulaşan iddiaların ardından süreci yeniden incelediğini açıkladı. Mevcut belgelere ek olarak, her bir alım için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Mersin Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nün analiz sonuçlarının talep edildiği ve tedarik sürecinin bu resmi analizler doğrultusunda yürütüldüğü vurgulandı.
Halk Sağlığı Taahhüdü
Açıklamada, Mersin Belediyesi'nin halk sağlığını her şeyin üzerinde tuttuğu ve tüm işlemlerini ilgili mevzuat ile resmi denetimler çerçevesinde sürdürdüğü ifade edildi.
Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















