14169,71%-0,22
42,72% 0,07
50,16% -0,05
5964,42% 0,94
9593,04% 0,77
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kavuş, Hazret-i Mevlana'nın bir âlim, mutasavvıf ve gönül mimarı olduğunu belirtti. Onun Konya için çok daha fazlası olduğunu, şehrin ruhu, mayası ve irfanı olduğunu vurguladı. Kavuş, Konya'nın Mevlana ile ilimle yoğrulduğunu ve onun sözleriyle merhameti, hoşgörüyü ve huzuru kendine rehber edindiğini kaydetti.
'Huzur Vakti' Temasının Anlamı
Başkan Kavuş, bu yılki Şeb-i Arus törenlerinin 'Huzur Vakti' temasıyla gönüllere seslenmesini son derece anlamlı bulduğunu ifade etti. Mevlana'nın çağları aşan öğretilerinde, insanın en çok aradığı değerlerin başında huzurun geldiğini söyledi. İman, aşk ve hakikatle beslenen bu huzurun, insanın hem iç dünyasında hem de hayatın merkezinde karşılık bulduğunu belirtti.
Meram: Huzurun Adresi
Kavuş, Mevlana denince Konya'nın, huzur denince ise Meram'ın akla geldiğini kaydetti. Meram'ın, Hazret-i Pir'in nefes aldığı, tefekküre daldığı özel bir mekân olduğunu söyledi. Rivayetlerde, Mevlana ve dervişlerinin Meram bağlarında derin düşüncelere daldığının anlatıldığını hatırlattı. Bu yönüyle Meram'ın, Mevlana irfanının tamamlayıcı bir parçası ve huzurun adreslerinden biri olduğunu vurguladı.
Huzurun Kaynağı: Aile
Başkan Kavuş, huzurun önce ailede başladığını ifade etti. Sıcak bir yuvanın, bir annenin duasının, bir babanın şefkatinin insanın en sağlam dayanağı olduğunu belirtti. Mevlana'nın öğretilerinin de önce iç dünyada, sonra aile ve çevreyle huzuru tesis etmeyi hatırlattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının 'Aile Yılı' ilan edilmesinin, Şeb-i Arus'un 'Huzur Vakti' temasıyla güçlü bir anlam bütünlüğü oluşturduğunu kaydetti. İnsanın kalbindeki huzurun, evin sıcaklığında ve aile bağlarında filizlendiğini ifade etti.
Kavuş, mutluluğun ve huzurun önce ailede arandığını, zor zamanlarda çalınan ilk kapının ailenin kapısı olduğunu vurguladı. Huzur dolu, sevgiyle yaşayan her yuvanın, cennet bahçelerinden bir bahçe olduğunu sözlerine ekledi.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Hazret-i Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü'nün, huzurun önce ailede, sonra gönülden gönüle yayıldığı yeni bir farkındalığa vesile olmasını temenni etti. Şeb-i Arus'un tüm insanlığa barış, merhamet ve huzur getirmesini diledi.
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı
Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti
Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!