Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
MAGAZİN

Sibel Can inci detaylarıyla dikkat çekti

GÜNDEM

İstanbul'da uygulama bazlı taksi için yeni ihale

GÜNDEM

+0.5 Akdeniz’in Geleceği Çalıştayı sona erdi

SİYASET

İstanbul'da AK Parti Şile Teşkilatı sahada

Tarih: 02.10.2025 13:16 Güncelleme: 02.10.2025 13:16
Manisa Dostlar Meclisi’nde gastronomi buluşması gerçekleşti

Manisa Dostlar Meclisi’nin bu haftaki konuğu, Manisa Gastrochef Derneği oldu. Şehzadeler şehri Manisa’nın saray mutfağından günümüze uzanan zengin gastronomi mirası, görsel bir sunum eşliğinde tanıtıldı. Dernek üyeleri, Manisa’ya özgü keşkek, yılan balığı, meşhur sarma gibi onlarca yöresel lezzeti katılımcılarla buluşturdu.

MANİSA (İGFA) - Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar, toplantının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Manisa Gastronomi Derneği, en ünlü şefleriyle birlikte unutulmaya yüz tutmuş Manisa mutfağını yeniden gündeme taşıdı. Şehzadeler şehri Manisa'da yaşanan saray hayatında şehzade sofralarında sunulan yemeklerden, Ulu önderimizin Selanik'teki evinin komşusundan miras kalan ve muhtemelen ulu önderimizin içinden yemek yediği tencerede sunulan Manisa'mızın meşhur sarmasına; Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemek olan yılan balığından yine yüzyıllardır Manisa'mız ile özdeşleşen keşkeğe kadar onlarca yemek sunuldu.

İleride Ülke turizminin en önde gelen şehirlerinden birisi olması istenen Manisa'mızda artık Gastronomi çok fazla ciddiye alınan bir konu olacak. Manisa'ya gelen her yerli ve yabancı turist Manisa'mızın eşsiz yöresel lezzetlerinden tadacak inşallah. Manisa Dostlar Meclisi Manisa turizmine çok önem veren bir platform, turizmin vazgeçilmez parçası da Gastronomi. Bu noktada Manisa Dostlar meclisi ve Manisa Gastronomi Derneği bundan sonra ortak çalışmalar yapacak. Çok keyifli, verimli ve lezzetli bir toplantı oldu.

Manisa Gastronomisi noktasında hep birlikte ciddi adımlar atacağız. Hanlarımızın birisinde büyük bir alanda Manisa'mızın yöresel lezzetlerini Manisa halkı ile buluşturan büyük bir lokanta oluşturulmasını ve tarihi doku ışığında Manisa'mızın lezzet anlamında geçmişiyle tanışmasını istiyoruz. Manisa turizminin vazgeçilmez bir parçası olacak. Yerli ve yabancı turistler, Manisa’nın eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı bulacak” dedi.

Cihan Canuyar ayrıca, Manisa halkını geleneksel tatlarla buluşturacak büyük bir lokanta projesi üzerinde çalıştıklarını ve tarihi dokuyla uyumlu bir gastronomi merkezi kurmak istediklerini belirtti.

ORHAN DOĞANAY: “BUGÜN BİR MİLAT”

Manisa Gastrochef Derneği Başkanı Orhan Doğanay ise toplantının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün sadece bir buluşma değil; Manisa gastronomisinin geleceğini birlikte kurguladığımız tarihi bir adımdır. Vizyonumuz, Manisa’yı gastronomi alanında Türkiye’nin ve dünyanın öncü şehirlerinden biri haline getirmek” dedi.

Başkan Orhan Doğanay, gastronomiyi sadece yemek değil; kültür, tarih, doğa ve toplumsal dayanışmanın bir bütünü olarak gördüklerini vurguladı. Dernek olarak bugüne kadar yöresel ürünlerin tanıtımı, şeflerin ve esnafın desteklenmesi, gastronomi turizminin geliştirilmesi ve uluslararası platformlarda Manisa mutfağının görünür hale getirilmesi gibi birçok çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

Doğanay, sözlerini şöyle tamamladı: “Gastrochef olarak yolumuz uzun, hedefimiz büyük. Bugün attığımız bu adım, Manisa gastronomisinin rönesansını başlatan bir milat olacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti