Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16720,23%2,29
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,95% 0,72
  • GRAM ALTIN

    7026,68% 1,21
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

ÇYDD Manavgat Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Ağrı'da Okul Çevrelerinde Güvenlik Denetimleri Devam Ediyor

YEREL YÖNETİMLER

24 İlde Düzenlenen Uyuşturucu Operasyonlarında 144 Şüpheli Yakalandı

YEREL YÖNETİMLER

Manavgat Belediyespor, Yeşil Çivril'i 1-0 Yenerek Liderliğini Pe kiştirdi

Tarih: 09.02.2026 22:48 Güncelleme: 09.02.2026 22:48
Manavgat

Manavgat'taki doğal gaz çalışmaları, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda tüm paydaşların katılımıyla değerlendirildi. Manavgat Belediyesi'nin ev sahipliğindeki toplantıya; Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Aykut Kaya ve Dr. Tuba Vural Çokal, Enerya Antalya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu ve Yapım-Etüt Proje Müdürü Abdülkadir Kılıç, firma yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmciler ve sektör profesyonelleri katıldı.

Altyapı Turizm İçin Kritik Rolde

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, sürecin siyasi bir gündemden bağımsız ele alınması gerektiğini vurguladı. Çiçek, Manavgat'ın Türkiye turizminin lokomotif kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, altyapı ve enerji yatırımlarının bu gelişimde kritik rol oynayacağını ifade etti.

Çiçek konuşmasında, "Bugün siyasi bir kimlikle değil, Manavgat'ta yaşayan, bu kentten ekmek kazanan ve bu kentin geleceğinden sorumluluk duyan insanlar olarak bir aradayız. Manavgat, turizmin lokomotifidir. Bu gücü daha kaliteli ve daha sürdürülebilir hale getirebilmek için altyapısıyla ve enerjisiyle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Doğal gaz bu anlamda en önemli yatırımlardan biridir." ifadelerini kullandı.

Eş Zamanlı Çalışma Planı

Belediye olarak üstyapı çalışmalarını üstleneceklerini belirten Çiçek, altyapı sürecinin Enerya tarafından yürütüleceğini kaydetti. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Antalya Valisi'ne taleplerini ilettiklerini aktaran Çiçek, Kumköy bölgesinde devam eden ASAT altyapı çalışmalarıyla eş zamanlı olarak CK Enerji, Enerya ve Türk Telekom'un da altyapı çalışmalarını gerçekleştirmesi halinde, bölgeye sıcak asfalt uygulaması yapmayı planladıklarını dile getirdi. Çiçek ayrıca, Side'den Gündoğdu'ya uzanan turizm yolunu yeniden düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Antalya Genelinde Durum ve 70 Yıllık Altyapı

Toplantının devamında Enerya Antalya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu, şirketin Antalya genelindeki doğal gaz yatırımlarına ilişkin bir sunum yaptı. Tulukçu, Antalya merkezdeki çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını, Kepez ve Döşemealtı'nda yatırımların sürdüğünü, Serik'te ise çalışmaların neredeyse tamamlandığını belirtti. Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde doğal gaz altyapısının tamamlandığını aktaran Tulukçu, Antalya merkezde sene sonu itibarıyla yaklaşık 625 bin konutun doğal gaz şebekesine erişimi bulunduğunu kaydetti.

Manavgat özelinde yürütülen planlamaya da değinen Tulukçu, "Manavgat Avan Projesi" olarak adlandırılan doğal gaz haritası üzerinden ilçedeki planlamayı anlattı. Kullanılan boru hatlarının uzun ömürlü olduğuna dikkat çeken Tulukçu, "Yaptığımız boru hatları laboratuvar ortamında test edilmiş, yaklaşık 70 yıl ömürlü ve bu kentin kapasitesini kaldırabilecek niteliktedir." dedi.

2027 Nisan Hedefi

Toplantıda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Tulukçu, "Her şey planladığınız şekilde giderse, oteller bölgesine veya konutlara ilk doğal gaz ne zaman verilecek?" sorusu üzerine, "Her şey yolunda giderse, oteller bölgesi ve çevresindeki konut alanlarına 2027 yılı Nisan ayı itibarıyla doğal gaz akışını gerçekleştirmek üzere planlama yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.


Antalya,Manavgat Belediyesi
belediye365.com

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti