14765,59%0,37
43,04% 0,01
50,29% -0,02
6154,02% -0,08
10070,24% -0,93
Kütahya Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet Sendikası (Türk Yerel Hizmet-SEN) arasında, belediye personelinin mali ve sosyal haklarını düzenleyen Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. Anlaşma, sosyal denge tazminatı için yasal çerçevedeki en üst limitin uygulanmasını öngörüyor.
Üst Limitte Anlaşma Sağlandı
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile Türk Yerel Hizmet-SEN Kütahya Şube Başkanı Ahmet Kırka tarafından imzalanan sözleşme kapsamında, kamu görevlilerine ödenecek sosyal denge tazminatında önemli bir artış gerçekleştirildi. Protokol, personelin maaşına ek olarak, en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) yüzde 120'i oranında brüt sosyal denge tazminatı ödenmesini kararlaştırdı. Bu oran, mevzuatın izin verdiği en yüksek seviyeyi temsil ediyor.
Çalışma Barışına Katkı Hedefleniyor
Sözleşmenin imza töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, protokolün çalışanların refahını önceleyen ve emeğin karşılığını gözeten bir iradenin göstergesi olduğunu belirtti. Kahveci, Sosyal Denge Sözleşmesi'nin çalışma barışını güçlendireceğini, personel motivasyonunu artıracağını ve belediye hizmetlerinin daha verimli sunulmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı
Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti
Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!