16720,23%2,29
43,59% -0,02
51,95% 0,72
7026,68% 1,21
11665,04% -0,82
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Simülasyon Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törende yapılan konuşmalarda, merkezin üniversiteye ve kente önemli katkılar sunacağı ifade edildi. Geliştirilen tıbbi altyapı ve simülasyon merkezinin, nitelikli sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından değerli bir yatırım olduğu vurgulandı.
Yaklaşık 50 milyon liralık yatırım maliyetiyle hayata geçirilen ve Ege Bölgesi'nde tek olma özelliği taşıyan merkezde, hekim ve uzman doktor adaylarının uygulamalı eğitim alarak mesleki becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Öğrencilerin, gerçek hasta güvenliği gözetilerek maketler ve simülasyon sistemleri üzerinden deneyim kazanmasının, sağlık hizmetlerinin kalitesini doğrudan artırması öngörülüyor.
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, sağlık ve eğitim alanındaki yatırımların önemine dikkat çekerek, merkezin kente hayırlı olması temennisinde bulundu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından merkez gezildi ve simülasyon merkezinin teknik donanımı ile eğitim süreçlerine sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verildi.
Açılış törenine Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı
Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti