14048,39%0,46
42,59% 0,01
50,11% 0,57
5852,09% 1,03
9291,43% -0,01
Konya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Taş Bina'da video mapping gösterileri düzenlemeye başladı.
Modern Teknoloji ile Tarihi Buluşturan Proje
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentin köklü tarihini modern teknolojiyle buluşturma çalışmaları kapsamında, Konya akşamlarına renk katacak bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı.
Görsel Şölene Davet
Taş Bina'nın tarihi dokusunu ışık, renk ve hareketli görsellerle buluşturan mapping gösterisini ilk kez Konyalılarla paylaştıklarını belirten Başkan Altay, "Konya'nın kültürel değerlerini geniş kitlelere etkileyici bir biçimde aktarmayı hedefliyoruz. Her akşam 18.00, 19.00, 20.00 ve 21.00 saatlerinde başlayan gösterileri deneyimlemeye tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Video Mapping Nedir?
Video Mapping, bir bina, anıt veya büyük bir yüzey üzerine projeksiyon cihazlarıyla yapılan üç boyutlu görüntü gösterisidir. Işık ve görüntü ile mimari yapıyı dönüştürme sanatı olarak da tanımlanır.
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı
Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti
Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!