Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16735,01%0,09
  • DOLAR

    43,61% 0,07
  • EURO

    51,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7054,25% -0,89
  • Ç. ALTIN

    11665,04% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Ordu Şubat Meclisi’nde yatırımlar masaya yatırıldı

YEREL YÖNETİMLER

Altınordu'da Moloz Dökülmesi İhbarı Sonrası Zabıta Ekipleri Delil Arayışına Girdi

EĞİTİM

Çorum’da FARMAHANE projesi ile eczacı kalfası eğitimleri başladı

SAĞLIK

Bursa SAGEB belgesine sahip ilk Büyükşehir Belediyesi old

Tarih: 22.12.2025 17:22 Güncelleme: 22.12.2025 17:22
Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri “9. Geleneksel Baret Takma Töreni” ile mesleğe ilk adımlarını attı.

KONYA (İGFA) - KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen Baret Takma Töreninde, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri mesleklerinin simgesi olan baretlerini takma heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

Törene, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili, Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur, Konya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, Konya Mimarlar Odası Başkanı Ahmet Övet, İç Mimarlar Odası Başkan Vekili, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özütok, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli, Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Hatipoğlu Şahin, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaş, meslek odaları temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

BARETLER, MESLEK HAYATINIZ BOYUNCA TAŞIYACAĞINIZ BİLİNCİN VE DİSİPLİNİN SİMGESİDİR”

Törenin açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Üniversitemizin kuruluşu, sosyal bir amaç taşıyor. Dolayısıyla öğrencilerimizin bu alana yönelik olarak sosyal faaliyet yürütmeleri, KTO Karatay Üniversitesi'nin misyonunun bir parçasıdır. Biz bununla büyük gurur duyuyoruz. Baret takmak, söz vermektir. Sadece kendinizi korumayacaksınız. Bareti giyenler bizi koruyacaklar. Üniversitemiz, kuruluşundan itibaren sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden bir anlayış üzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle öğrencilerimizin sosyal alanlarda aktif olarak yer alması, KTO Karatay Üniversitesi’nin misyonunun ayrılmaz bir parçasıdır. Öğrencilerimizin bu yöndeki her çalışması bizler için bir gurur kaynağıdır.

Baret takmak, kişisel bir önlem değildir; aynı zamanda verilen bir sözdür. Bareti takan öğrencilerimiz, kendilerini değil, çevresindeki herkesi koruma sorumluluğunu da üstlenmiş olurlar. Bu bilinç, üniversitemizin değerlerini güçlü biçimde yansıtmaktadır. Üstlendiğiniz meslekler, büyük sorumluluklar barındırıyor.

Bu sorumluluk; etik değerlerden, bilimsel doğruluktan ve insan odaklı yaklaşımdan asla ödün vermemeyi gerektirir. Bugün taktığınız baretler, meslek hayatınız boyunca taşıyacağınız bilincin ve disiplinin simgesidir. Sizlerin; bilgisiyle, duruşuyla ve ürettiği değerle toplumda fark oluşturan mühendisler, mimarlar ve iç mimarlar olarak yetişmeniz için tüm imkânlarımızla yanınızda olacağız. Bu anlamlı günde öğrencilerimizi, ailelerini ve emeği geçen tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, meslek yolculuğunuzda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti