Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Başkan Taban Otizmli Çocuklarla Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Bağcılar Belediyesi'nden Saraybosna'da Kardeşlik İftarı

YEREL YÖNETİMLER

Büyükşehir İtfaiyesi Bayramda, Kuyuya Düşen Minik Köpeğin İmdadına Yetişti

YEREL YÖNETİMLER

Bayramın Gözdesi Büyükşehir Kafeleri Oldu

Konya

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Mahallesi’nde 4 katlı bina çökmeden önce durumu fark ederek tüm dairelerin kapılarını çalıp insanları dışarı çıkaran ve çok sayıda insanın hayatta kalmasını sağlayan Ali El Hüseyin’le buluştu.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Mahallesi’nde 4 katlı bina çökmeden önce durumu fark ederek tüm dairelerin kapılarını çalan ve insanların dışarı çıkmasını sağlayan Ali El Hüseyin (20) ile ağabeyi Muhammed El Hüseyin’i ağırladı.

Çöken Taşoluk Apartmanı’nın altındaki iş yerinde çalışan ve izinli olduğu gün yine iş yerine gelen Ali El Hüseyin, fayansların patladığını fark ederek ani bir kararla akrabalarının bulunduğu apartmana çıkarak tüm kapıları yumrukladığını ve insanların dışarı çıkmasını sağladığını ifade etti.

Ali El Hüseyin, “Bana girme dedikleri halde ben binaya girdim ve insanları uyardım. Siz Türkiye olarak bize evinizi açtınız. Bize her zaman iyi davrandınız. Benim yaptığı hiçbir şey değil. Biz kardeşiz” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, birçok insanın kurtulmasına vesile olan Ali El Hüseyin’e cesareti dolayısıyla teşekkür ederek, “Yaptığın büyük kahramanlık. Çok teşekkür ediyoruz. Allah senden razı olsun. Allah bir daha böyle acılar, kederler göstermesin” ifadelerini kullandı.

“CESARETİMİ TOPLADIM ÇIKTIM”

Ziyaret sonrası yaşadığı olayı anlatan Ali El Hüseyin, mümkün olduğunca herkese yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.

”İnerken de yaşlı insanlara yardım ettim. Ayakkabısını elimle giydirdiğim var. Allah’a şükür herkese yardım etmeye çalıştım" diyen Ali El Hüseyin, "Ölenlere Allah rahmet eylesin, onlara da çok üzüldük. Keşke bizimle çıksaydı mutlu olurduk. Apartmanda Türk de var Suriyeli de vardı. Ben onların elinde büyüdüm. Onları da çok seviyorum, herkes de beni sever. Çıkmak zorundayım dedim, cesaretimi topladım çıktım. İçimden dedim ki ’belki çıkacağım inemeyeceğim, ama kesinlikle yardımcı olacağım.’ Allah’a şükürler olsun cesaretimi toplayıp çıktım” diye konuştu.

Hayatını kaybeden iki kişi için üzgün olduğunu aktaran Ali El Hüseyin, “Türkiye bize kapılarını açtı. Kimse bize açmadan önce Türkiye bizi kabul etti. Yaptığım şey onlar için çok az. Daha fazla iyilik yapmayı isterim. Ben binadan çıkarken bina yıkıldı, ben de düştüm, nefesim kesildi. O anda yardıma kardeşlerimiz geldi. İki Türk kardeşim bizi arabaya bindirdi Allah’a şükürler olsun” diye konuştu.

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti