Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5742,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Çorlu'da Gıda İşletmelerine Yönelik Ortak Denetim Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Tepebaşı'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Ticaret Bakanı Bolat, Turquality Programının İhracattaki Rolünü Değerlendirdi

YEREL YÖNETİMLER

Ünye Belediye Başkanı Tavlı, 2026 Yılı Hizmet Planını Açıkladı

Tarih: 14.09.2025 10:27 Güncelleme: 14.09.2025 10:27
Konya Karatay’da tam buğday ekmeği tüketimi 7 kat arttı

Konya Karatay Belediyesi, halk sağlığını önceleyen çalışmalarıyla tam buğday ekmeği tüketimini 7 kat artırdı.

KONYA (İGFA) - Konya Karatay Belediyesi, halk sağlığını önceleyen çalışmalarıyla tam buğday ekmeği tüketimini 7 kat artırdı. Gıda mühendisleriyle sahada yürütülen bilgilendirme faaliyetleri, fiyat indirimi ve anket çalışmaları sayesinde tam buğday ekmeği hem sofralara hem de günlük alışkanlıklara yerleşti.

Karatay Belediyesi, vatandaşların halk sağlığını korumak için birçok çalışma yürütürken, tam buğday ekmeği fiyatında yaptığı indirim de ilgiyi önemli ölçüde artırdı.

Gıda mühendisleri tarafından yürütülen memnuniyet anketlerinde vatandaşların büyük çoğunluğu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda ürün çeşitliliğinde de artış olacak. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma Kampanyası” kapsamında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşması için ilçedeki billboardlar, ekmek satış noktaları ve belediyenin sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen tanıtımlar da sürüyor. Bunun sonucunda yemekhaneler, öğrenci yurtları, okullar ve toplu tüketim yapan kuruluşlardan gelen talep dikkat çekici biçimde arttı.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ KARATAY’DAN TAM NOT ALDI

Karatay Belediyesi’nin tam buğday ekmek tüketimini yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaları vatandaşlardan tam not aldı. Halk Ekmek büfelerinden tam buğday ekmeği alan vatandaşlar, hem lezzet hem de fiyat açısından oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Vatandaşlar, tam buğday ekmeğinin doğal ve daha sağlıklı oluşunun kendileri için tercih sebebi olduğunu ifade ederek, “Ekmek hem tadı hem kıvamı hem de pişmesiyle oldukça güzel. Aynı zamanda fiyatı da çok uygun. Bu hizmeti bizlere sunduğu için belediyemize ve başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bilgilendirme çalışmalarının önemine dikkat çeken vatandaşlar, “Daha önce tam buğday ekmeğinin faydaları konusunda çok bilgimiz yoktu. Belediye ekiplerinin bilgilendirmeleri sayesinde bu konuda bilinçlendik ve tüketimi artırdık. Özellikle şeker hastalarına faydalı olduğunu öğrendiğimiz için sağlığımız için tercih ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhammet Ali Kaplan isimli vatandaş, tam buğday ekmeğinin eski ekmeklerin tadını andırdığını belirterek, “Daha sağlıklı ve çok lezzetli.” dedi.
Bir diğer vatandaş Murat Bulut ise şeker hastalığı sebebiyle tam buğday ekmeğini tercih ettiklerini ifade ederek, “Hem sağlığımız için faydalı hem de fiyat açısından uygun. Belediyemizin bu hizmetinden oldukça memnunuz.” diye konuştu.

KILCA: KARARLILIĞIMIZDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tam buğday ekmeği tüketimini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalarda gıda mühendisleri ve anketlerin önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, kampanyanın başarısında gıda mühendislerinin ve anket çalışmalarının büyük rol oynadığını vurguladı. “Gıda mühendislerimiz vatandaşlarımızla birebir görüşmeler yapıyor, memnuniyet anketleri düzenliyor ve sahada bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Bu sayede üretim planlamamızı vatandaşlarımızın taleplerine göre şekillendiriyoruz” dedi.

Kılca, çalışmaların sürdürülebilir olması için gayret ettiklerini belirterek, “Hedefimiz sadece kampanya süresince değil, uzun vadede kalıcı bir bilinç oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti