Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16698,19%0,13
  • DOLAR

    43,84% 0,20
  • EURO

    51,63% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7097,06% 0,86
  • Ç. ALTIN

    11747,72% 0,65
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

İşgücü maliyetlerinde güçlü artış!

GÜNDEM

Erzurum’da savunma sanayi ve TSK’nın gücü konuşuldu

YEREL YÖNETİMLER

Bandırma'da Altyapı ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Devam Ediyor

GÜNDEM

Edirne Keşan’da eğitimde uluslararası dönem

Tarih: 20.02.2026 12:05 Güncelleme: 20.02.2026 12:05
Konya Karatay’da

Enerjiyi milli servet olarak gören Karatay Belediyesi, kamu binalarında tasarrufu artırmak için yeni bir süreci başlattı. Gap Fonu destekli çalışma kapsamında okullar başta olmak üzere kamu yapılarında enerji tüketimi azaltılacak.

KONYA (İGFA) - Konya Karatay Belediyesi’nde, The City Climate Finance Gap Fund kapsamında desteklenen “Pre-feasibility Study of Energy Efficiency Measures in Public Buildings in Karatay, Türkiye” (Türkiye Karatay’daki kamu binalarında enerji verimliliği önlemleri için ön fizibilite çalışması) projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik ile ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Proje paydaşlarından Khadija Dorra Esseghairi ise programa çevrim içi olarak katıldı.

Toplantıda, Karatay Belediyesi’nin enerji ve iklim değişikliği vizyonu doğrultusunda kamu binalarında enerji verimliliğinin stratejik öncelik olduğu vurgulandı.

Özellikle yüksek enerji tüketimine sahip kamu yapılarında tasarruf sağlanması ve karbon emisyonlarının azaltılması hedefleniyor.

Proje kapsamında kamu binalarının mevcut enerji tüketimi analiz edilecek, teknik envanter hazırlanacak ve yatırım yapılabilir projeler oluşturulacak. Böylece enerji verimliliği yatırımları finansman süreçlerine hazır hale getirilecek. Gap Fonu’nun sağladığı teknik destek sayesinde projeler yalnızca fizibilite aşamasında kalmayacak ve somut yatırımlara da dönüşecek.

ULUSAL PLANA KARATAY’DAN KATKI

Toplantıda Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon Vizyonu, İkinci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ve Paris İlkim Anlaşması doğrultusunda kamu binalarında enerji dönüşümünün ve CO2 emisyonlarının azaltılmasının önemine de dikkat çekildi.

Karatay Belediyesi’nin bu proje ile ulusal hedeflere yerel düzeyde katkı sunacağı belirtilerek, kurumlar arası koordinasyon, veri paylaşımı ve şeffaf uygulama sürecinin projenin başarısı açısından kritik olduğu vurgulandı.

ŞEVİK: ENERJİYİ MİLLİ SERVET OLARAK GÖRÜYORUZ

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik, projenin Karatay’ın sürdürülebilirlik vizyonu açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Sürdürülebilirliği yalnızca çevresel değil; ekonomik ve kurumsal boyutlarıyla ele aldıklarını belirten Şevik, enerjiyi “milli servet” olarak gördüklerini ve kamu kaynaklarının verimli kullanımını esas aldıklarını ifade etti.

Özellikle okullarda hayata geçirilecek enerji verimliliği uygulamalarıyla hem ülke ekonomisine katkı sağlanacağını hem de öğrenciler için daha konforlu eğitim ortamları oluşturulacağını belirten Şevik, enerji bilincinin toplum genelinde yaygınlaşmasının hedeflendiğini kaydetti.

PLANLAMADAN YATIRIMA GEÇİŞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Enerji verimliliği yatırımlarında en kritik aşamanın teknik hazırlık süreci olduğuna dikkat çeken Ramazan Şevik, Gap Fonu desteğiyle hazırlanacak enerji etütleri ve fizibilite raporlarının, projeleri finansmana hazır hale getireceğini söyledi.

Şevik son olarak, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere tüm paydaşlarla güçlü koordinasyon içinde çalışacaklarını belirterek, Karatay Belediyesi’nin veri paylaşımı ve saha erişimi konusunda gerekli desteği sağlayacağını ifade etti.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti