14184,16%-0,79
42,71% 0,05
50,33% 0,25
5897,25% -0,19
9493,51% -0,48
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), "Üretimde Konya Modeli: KOMEK’ten Dünya’ya Uzanan Kadın Gücü 1. Kadın Kooperatifleri Çalıştayı"nı düzenledi.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, bugüne kadar KOMEK ve ASEM’lerden yaklaşık 2 milyon kursiyerin faydalandığını hatırlattı. Uslu, alanında uzman kişilerin bilgi ve birikimlerinin önemine değinerek, "Güçlerimiz, birikimlerimiz, tecrübelerimiz, bu konuyu bilenlerin istişaresi olduğu için çok önemli. Bunları birleştirelim ve büyüklerimize iletelim, önünüzdeki engelleri imkanlar ölçüsünde kaldırmaya çalışalım" dedi.
Çalıştayda, KOMEK Kadın Kooperatifi Başkanı Sacide Can Bakacak tarafından "KOMEK Mesleki Eğitim Kültür Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Tanıtımı" başlıklı bir sunum yapıldı. KOMEK Genel Sorumlusu Sabahat Doğaner ve KUZEM Koordinatörü Fatih Köroğlu da kurslar ve yürütülen çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Kadın kooperatifleri arasında iş birliğini artırmak, üst birlik çalışmalarına zemin hazırlamak ve Türkiye genelindeki kooperatiflerle bilgi paylaşımını geliştirmek amacıyla düzenlenen çalıştay; sunumlar, deneyim paylaşımları, kursiyer hikayeleri ve tanıtım filmleri ile devam etti.
Çalıştayın ilk oturumunda KOMEK, ASEM, KUZEM, Genç KOMEK ile KOMEK Mesleki Eğitim Kültür Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tanıtıldı. Oturumun devamında çeşitli üniversitelerden akademisyenler tarafından farklı başlıklarda sunumlar gerçekleştirildi.
İkinci oturumda ise Cansu Canan Özgen moderatörlüğünde "Akademik Sunumlar ve Vaka Analizleri" başlığı ele alındı. Bu oturumda da akademik sunumlar ve deneyim paylaşımları yapıldı, ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Türkiye’de belediye öncülüğünde kurularak başarıyla faaliyetlerini sürdüren KOMEK Mesleki Eğitim Kültür Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, üretim kalitesi, merkez ve ilçe atölyelerinde sağladığı kadın istihdamı ve markalaşma çalışmalarıyla Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik vizyonunu sahada görünür hale getirmesine katkı sağlıyor.
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı
Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti
Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!