16966,40%-0,29
43,85% 0,04
51,66% -0,10
7275,67% -1,40
11862,40% -0,15
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, belediye atıklarının bertaraf edilmesine yönelik 10 yıllık hizmet alımı için ihaleye çıktı. İhaleye katılan istekli, 7.321.625 ton atığın bertarafı için 307 milyon 508 bin 250 TL teklif sundu.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta gerçekleştirdiği encümen toplantısında 109 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Ulaşım Dairesi, İmar ve Şehircilik Dairesi, Kentsel Dönüşüm Dairesi, Emlak ve İstimlak Dairesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nden gelen kararların görüşüldüğü toplantıya Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı başkanlık yaptı.
12 İLÇENİN ATIĞI İÇİN İHALE YAPILDI
Hava, yeraltı suyu ve toprak kirliliğinin önlenmesi adına çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, encümen toplantısında 12 ilçenin atık bertarafı ihalesini gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca gündeme sunulan Kocaeli ili genelinde 7 milyon 321 bin 625 ton belediye atığının 10 yıl süreyle bertarafı işi ihalesi kapalı teklif artırma usulü ile yapıldı. Belediye atıklarının bertarafı için ihaleye katılan istekli 307 milyon 508 bin 250 TL teklif sundu.
Encümende, toplu taşımada vatandaşın huzurunu bozacak davranışlarda bulunan şoförlere de ceza yağdı.
Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nce encümene sunulan evraklarda 100 şoföre kesilen 295 bin 300 TL idari para cezası onaylandı. Otobüs şoförlerinin sefer saatine uymadığı, rotasyona uygun çalışmadığı, güzergâhını tamamlamadığı, belde harici yolcu taşıdığı, sefer sırasında sigara içtiği, yolcuya kötü muamelede bulunduğu, duraklarda bekleyen yolcuyu almadığı ve tehlikeli araç kullandığı tespit edilirken, taksi şoförlerinin ise müşteriyi istediği yere götürmediği, taksimetreye uymadığı ve durak adını kullanarak şahsi reklam yaptığı belirlendi.
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı