Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Yunusemre Belediyespor Judocuları Burdur'dan 7 Madalyayla Döndü

YEREL YÖNETİMLER

Kayseri'de Kışın Ağaç Güvenliği İçin Kapsamlı Çalışma

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Eşitlik Birimi Kurulmasını Onayladı

YEREL YÖNETİMLER

Kayseri'de Asfalt Çalışması Nedeniyle Yol Trafiğe Kapatılacak

Tarih: 05.02.2025 16:07 Güncelleme: 05.02.2025 16:07
Kentsel dönüşümde Bursa’ya örnek teşkil ediyoruz

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından tamamlanan mimarsinan mahallesi 1. etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

BURSA (İGFA) - Bursa'da Mimarsinan Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, imar uygulamaları, kurumlar arası iş birliği, insan odaklı projelerle Bursa ve Türkiye’de kentsel dönüşüme örnek olduklarını vurguladı.

Yıldırım Belediyesi tarafından tamamlan Mimarsinan Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Proje alanında düzenlenen törene Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yansıra İlçe Kaymakamı Metin Esen, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Akkaya, MHP İlçe Başkanı Kadir Taşçı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, muhtarlar ve hak sahipleri katıldı.

Kahramanmaraş Depremi’nin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen acıların hale taze olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Depremler ne kadar gerçek ise kentsel dönüşüm de en az o kadar zorunluluk” dedi.

KAYBEDECEK BİR SANİYEMİZ YOK

Deprem ve afetlerin hayatın bir gerçeği olduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, yerel yönetim olarak temel önceliklerinin şehirleri bu afetlere hazırlayarak, insanlara güvenli modern, ulaşılabilir konforlu yaşam alanları oluşturmak olduğunun altını çizdi. Bu durumun ancak kentsel dönüşüm ile mümkün olduğuna değinen Başkan Yılmaz, “Yıldırım’da Bursa’da hatta Türkiye’de kentsel dönüşümünün önündeki en büyük engel yapısal sorunlar ve imar uygulamalarıydı.

Mevcut olan yönetmelikler, imar uygulamaları ile kentsel dönüşüm sürecini hem yavaşlatıyor hem de zaman zaman akamete uğratıyordu. Ancak yaşadığımız depremler de zamanının çok değerli olduğunu, kaybedilecek bir saniyemiz dahi olmadığını gösteriyor. Bu düşünce ile görev sürecimizin ilk döneminde ağırlıklı olarak bu yapısal sorunları ortadan kaldırmak için yoğun çabalar sarf ettik. Şükürler olsun ki milletvekillerimizin, merkezi hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile bu problemleri ortadan kaldırarak dönüşüm alanında sadece Yıldırım’ın değil Türkiye’nin önünü açtık” diye konuştu.

HEDEF 30 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRMEK

Bu kapsamda Mimarsinan’dan Gökdere’ye, Davutkadı’dan Mevlana’ya ilçenin üçte 1’inin planlama çalışanlarının yeniden yapıldığını kaydeden Yılmaz, “Bizim dönüşüm anlayışımızın merkezinde insan var. Dolayısıyla temel önceliğimiz hemşehrilerimizin rızası.

Başladığımız, devam ettirdiğimiz veya planladığımız projelerin tamamında neredeyse yüzde 100 uzlaşı sağladıktan sonra ilk kazmayı vuruyoruz. Yine belediyemizin öncülüğünde ilgili bakanlıklarımız ve özel sektör desteği ile ilçemizin bölgesel özelliklerini de göz önünde bulundurarak, projeler hazırlıyor ve uyguluyoruz.

Bu anlayışla başladığımız 27 farklı kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. 2019’dan günümüze 5 bin konutun dönüşümünü tamamladık 2 bin 500’ün ise yapımı devam ediyor. Hizmet sürecimizin sonunda 30 bin konutu dönüştüreceğiz.

Proje paydaşlarımız, halkımızın desteği ile Bursa’ya ve Türkiye’ye örnek teşkil eden bir dönüşüm anlayışı geliştirdik” ifadelerini kullandı. Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir buçuk yıl gibi bir sürede tamamlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Yüzde 100 uzlaşma sağlayarak başladığımız projemizde 131 konutun yanı sıra 2 bin 118 metrekare ticari alan, 600 metrekare yeşil alan ve otopark yer alıyor.

Mimarsinan mahallemizin çehresini etaplar halinde değiştirmeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti