2024-2025 kültür sanat sezonu etkinliklerini ‘insanlık adına’ mottosuyla gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, alanında uzman isimleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
BURSA (İGFA) - Bursa Yıldırım Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Psikiyatri Uzmanı ve Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar’ı ilçe sakinleriyle buluşturdu. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ‘Bir İnsan Yetiştirmek’ konusu üzerine konuşan Prof. Dr. Kemal Sayar, aile ilişkileri ve eğitimi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Sayar, çocukların öğrenme sürecinde ebeveyn- çocuk ilişkisinin önemine değinerek, “Çocuklarımız kitapla ve oyunla hayal kurmayı öğrenirler. Hayal kuran empati yapmayı, empatiyi öğrenen merhametli olmayı öğrenir. Merhameti öğrenen yerleşik bir ahlak duygusuna sahip olarak bir başkasının canını incitmemesi gerektiğini bilir.
Günümüzün en önemli meselelerinden bir tanesi ebeveynlerin çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmeleridir. Eğer dünyada iyi anne babalık hüküm sürerse, ebeveynler çocukları hak ettikleri şekilde yetiştirilebilirse dünyada antidepresan kullanımı ciddi şekilde düşecektir” dedi.
İNSANA DOKUNAN HİZMETLER
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, nitelikten ödün vermeyen, her kesime erişen, değer yargıları ve hassasiyetleri gözeten bir kültür-sanat anlayışıyla Yıldırım’ı ve Bursa’yı Türkiye’nin örnek gösterdiği bir yer hâline getirmek için çalıştıklarını belirtti.
Yıldırım Belediyesi olarak ‘insana dokunan, şehre değer katan’ kültür-sanat faaliyetleriyle Bursa’nın kültür merkezi olması için alın teri döktüklerini kaydeden Başkan Oktay Yılmaz, “Geride bıraktığımız 5 yılda, hayata geçirdiğimiz kültür ve sanat projeleriyle bu kentin her bir değerine karşı aidiyet hissini artırmayı hedefledik. Kendimizi, kentimizi ve medeniyetimizi tanıtma hususunda, adeta bir kültürel seferberlik ilan ettik. Hedefimiz; bugünün huzurlu ve müreffeh, yarının daha da mükemmel olması için kültürlü insan yetişmesine vesile olmaktır. Bu gaye ile çocukların, gençlerin örgün eğitim hayatlarına destek ve katkı sağlamak amacıyla onların kültür-sanat alanındaki ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamayı vazifemiz olarak görüyoruz. Bu noktada yaptığımız işin şuurunda olarak; “bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi ve bir ülke de bütün dünyayı kurtarır” düsturuyla hareket ediyoruz. Mehmet Âkif Ersoy’un ‘Âsım’ın Nesli’, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Büyük Doğu Nesli’, Nurettin Topçu’nun ‘Hareket Nesli’, Sezai Karakoç’un ‘Diriliş Nesli’ diyerek ömürlerini verdikleri nesil, şu an göklerde yükselen ve millî gururumuz olan teknolojileri geliştirdi. Bugün birçok alanda önemli hamlelere imza atan nesil, o önemli şahsiyetlerin eserleri ve fikirleriyle beslenerek çağın ruhunu yakaladılar. Biz de yarının dünyasına uyum sağlayacak ve dahi yön verecek nesillerin yetişmesi için gayret ediyoruz.” dedi.