Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,51% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5760,43% 0,14
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

33 ilde DEAŞ'a darbe! 51 tutuklama

YEREL YÖNETİMLER

Yunusemre Belediyespor, Çocuklar İçin Satranç Kursu Kayıtlarını Başlattı

GÜNDEM

Kayseri Talas'ta kültür ve sanata yeni dokunuşlar

GÜNDEM

Mersin’de ‘Biz de Varız’ yürüyüşü

Tarih: 11.07.2025 15:30 Güncelleme: 11.07.2025 15:30
Keçiören’de Kerbela şehitleri anıldı, aşure ve lokmalar paylaşıldı

Keçiören Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Kalaba Kent Meydanı’nda aşure ve lokma paylaşım programı düzenlendi. Programda, İslam tarihine acı ve yas olarak geçen Kerbela Olayı’nda başta Hz. Hüseyin olmak üzere tüm şehitler dualarla anıldı. Aşure ve lokma kazanlarının dualandığı programda semah dönülerek vatandaşlara aşure ve lokma ikram edildi. Programa katılan vatandaşlar, hem manevi atmosferi yaşadı hem de Muharrem ayının birleştirici ruhunu paylaştı.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa CHP Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Deniz Çakır, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç, Alevi Bektaşi derneklerinin başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ben Ali`yim, Ali benim; bilmeyenler bilsin beni

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından davetlilere hitap eden Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Biz bugün burada, Muharrem ayımızın bizlere hatırlattığı o derin hüzünde, dayanışmayı ve kardeşliği birlikte yaşamak için bir araya geldik. Muharrem, sadece bir takvim ayı değildir. O, Kerbela`da susuz kalan bir çocuğun gözünden düşen yaş, evladını toprağa veren bir babanın yüreğindeki yangın, adalet uğruna can verenlerin izzetli ve onurlu duruşunun adıdır. Hz. Hüseyin Efendimiz ve beraberindekiler zulme hiçbir zaman boyun eğmediler. Hakkın, hukukun, adaletin ve onurun bayrağını yere asla düşürmediler. Bugün burada dağıttığımız matem aşı ve aşure lokması ise paylaşmanın, bir olmanın, birlikte olmanın simgesidir. Kerbela`dan bu yana geçen asırlara rağmen Hz. Hüseyin Efendimizin davası hâlâ kalbimizde yaşıyorsa, bu bizim vicdanımızın hâlâ dipdiri olduğunu gösterir. Peygamber Efendimizin, ‘gözümün nuru’ dediği, ‘beni seven, onları da sevsin’ diyerek işaret ettiği Hz. Hüseyin Efendimizin yolunda; haklı, adaletli bir şekilde ayrım gözetmeden yediden yetmişe herkesin kalbine dokunan bir belediyecilik anlayışıyla ‘halka hizmet, Hakk’a hizmet’ düsturuyla çalışmaya devam ediyoruz. Bu matem ayının insanlığa merhamet, adalet ve vicdan getirmesini Cenab-ı Hak`tan niyaz ediyoruz. Lokmalarımız kabul olsun. Bilmeyenlere buradan sesleniyorum; ben Ali`yim, Ali benim, bilmeyenler bilsin beni!” dedi.

Hak, lokmalarımızı kabul eylesin

Kürsüye gelerek selamlama konuşması yapan CHP Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Deniz Çakır,“Değerli canlar bugün hep olduğu gibi bizleri Keçiören`de buluşturan Sayın Belediye Başkanımız Mesut Özarslan`a özel bir teşekkürde bulunmak istiyorum. Kendisi her zaman Keçiörenlilerin, tüm halkımızın hiçbir ayrım gözetmeksizin yanında olan, hizmetleriyle adından söz ettiren, Keçiören’e çok değerli katkılarda bulunan bir belediye başkanımız. Değerli canlar, bugün burada aşure lokmalarımızı paylaşıyoruz. Burada edilen duaların kabul olmasını diliyorum. Hak kabul eylesin diyorum.” diye konuştu.

Ehlibeyt hep yasta

Kerbela Olayı’ndan duyduğu üzüntüyü dile getiren CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ise“Değerli dostlarımız; huzura, berekete, bolluğa, adalete, hukuka ihtiyacımız olan bu günler aynı zamanda Muharrem ayıyla kesişti. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Kerbela yalnızca bir acı değil, Kerbela aynı zamanda bir duruştur. Kerbela, Hüseyni duruştur. Hüseyni duruş, bir insanın onurlu, namuslu, ahlaklı, vicdanlı yaşayışının temel direğidir. Hüseyni duruşla bir arada olan canlar iyi ki varsınız.” şeklinde konuştu.

Acıları yüreğimizde hissediyoruz

Meydandaki kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da “Matem ayındayız, acıları yüreğimizde hissediyoruz. Ama bu acı bize hissettiğimiz acıdan daha kıymetli bir miras bıraktı. Hz. Hüseyin ve arkadaşları hiçbir şart altında zalime boyun eğmemeyi bize miras bıraktı. Hz. Hüseyin ve arkadaşları ‘incinsen de incitme’ diyen geleneği bize miras bıraktı. Her ne olursa olsun ‘barışı savun, birliği, beraberliği savun, dostluğu, kardeşliği savun’ diyen bir mirası bize bıraktı. Gururla ve onurla söylüyorum ki bugün Cumhuriyet Halk Partisi bu mirasın takipçisidir. Biz ‘İki büyük eserim var; Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün yolundayız.” dedi.

Deyiş ve nefeslerle manevi atmosfer yaşandı

Programda sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçıları Aysu Ulupınar, Cankat Erdoğan, Gökhan Kılıç ve Erdal Beyazgül icra ettikleri deyiş ve nefeslerle manevi atmosferi doruğa çıkardı. Programın finalinde ise halk müziğinin güçlü isimlerinden Tolga Sağ ve Muharrem Temiz sahne performanslarıyla Keçiörenlilere duygusal anlar yaşattı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda hem Kerbela şehitleri anıldı hem de birlik, dayanışma ve paylaşma duyguları pekiştirildi.

 


Ankara,Keçiören Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti