Meridyen Eğitim Kurumları
14.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:47
  • GÜNEŞ 07:11
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:35
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

İzmit'te Ramazan Etkinlikleri Ayazma'da Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Ünye'de Sağlık Çalışanları Ramazan Sofrasında Buluştu

SARIYER

Sarıyer’in Karateci Kızlarından Makedonya’da Büyük Başarı!

YEREL YÖNETİMLER

İzmit Belediyesi, Üsküdar Vapuru Faciasını Ağıtla Andı

Tarih: 02.08.2025 09:07 Güncelleme: 02.08.2025 09:07
KAYSO

Temmuz Ayı Meclis Toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren KAYSO Başkanı Büyüksimitci, üyelerden gelen sorun, talep ve önerileri her fırsatta dile getirdiklerini belirterek “ Üyelerimizin bize ilettiği her konu, bizim için kıymetlidir. Bu talepleri dikkatle dinliyor, çözüme ulaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Abidin Özkaya Başkanlığında, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri, Disiplin Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu ve İl Genç Girişimciler İcra Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, piyasalarda yaşanan belirsizliklerin ve sıkıntıların etkilerinin devam ettiğini belirterek, “İçerisinde bulunduğumuz yüksek enflasyonun, üretim ve gündelik hayatımıza yaptığı tahribatın yanında, kredi maliyetlerinin yüksekliği ve krediye ulaşmaktaki zorluklar, maalesef yatırım ortamının iyileşmesi bir yana, mevcut faaliyetlerimizin devamını daha riskli hala getirmiştir. Özellikle son dönemlerde artan konkordatolar, ödenmeyen çek ve senetlerdeki artışlar, kapasite kullanımındaki düşüşler bu tezimizi doğrulamaktadır. Bilindiği üzere faaliyetlerini belirli oranların üzerinde dış kaynaklarla çeviren firmalarımızda ise finansal riskler ve kırılganlıklar daha da belirgin hâle gelmiş, tehlike boyutu büyümüş, firmalarımızın faaliyetlerinin devamı için verilen çabalar yorucu hale gelmiştir.” dedi.

Bu süreçte bazı sektörlerin olumsuzluklardan daha fazla etkilendiğinin altını çizen Özkaya, “Özellikle emek yoğun iş kolları ki başta şehrimizi ilgilendiren mobilya, çelik kapı, taş-toprak, maden, cam ve seramik sektörleri nispi olarak daha sıkıntılı durumdadır. Alınacak önlemlerin başında, mevcut firmalarımızın öncelikle faaliyetlerine devam edebilmesinin sağlanması gelmektedir. Halihazırda sıkıntı yaşayan firmaların banka borçları kapsamlı ve ödenebilir bir şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. Bu tür önlemlerin iflasları ve konkordatoları önleyici bir etkisi olacağı muhakkaktır” diye konuştu.

Son olarak ticari kredi kartlarındaki taksit sayısının artırılması ve limitlerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Özkaya, “Bu konusundaki ısrarımız devam etmektedir. İnşallah bu konu başlıklarında yakın zamanda olumlu gelişmeler olur diye umut ediyoruz. Bir başka umudumuz ise, yıl sonuna kadar faizlerin yüzde 30'ların altına inmesidir.” şeklinde konuştu. Terörsüz Türkiye sürecini de gönülden desteklediklerini belirten Özkaya, sanayiciler olarak devletimizin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Yangın Felaketlerine Duyarlılık Çağrısı

Daha sonra kürsüye gelen KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden orman işçilerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başladı. Ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan yangın felaketlerinin sadece doğal yaşamı değil, aynı zamanda üretim altyapısını da tehdit ettiğine dikkat çeken Büyüksimitci, “İklim koşulları gereği yangınların hızla yayılabildiği bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle gerekli hassasiyeti göstermemiz ve yangına sebebiyet verebilecek her türlü davranıştan kaçınmamız gerekiyor. Yangınlar karşısında canla başla mücadele eden tüm ekiplere, vatandaşlarımıza ve gönüllülere teşekkür ediyor, yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir Mobilya üretim tesisinde yaşanan yangın nedeniyle firmaya geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Büyüksimitci, bu tür olayların Endüstri bölgelerindeki yangın uygulama yönetmeliğinin güncellenmesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

“Terörsüz Türkiye Güçlü Ekonomi Demektir”

Konuşmasında terörle mücadelede gelinen noktayı da değerlendiren Başkan Büyüksimitci, “Ülkemiz 40 yılı aşkın süredir mücadele ettiği terör belasından kurtulma yolunda ciddi bir ivme kazanmıştır. Terörün tamamen sona erdiği, huzurun ve güvenin kalıcı hâle geldiği bir Türkiye, yalnızca toplumsal barışımız açısından değil, ekonomik kalkınmamız bakımından da hayati önemdedir. Bu topraklarda birlik, kardeşlik ve huzur egemen kılındıkça, hem sanayimiz hem ülkemiz büyümeye devam edecektir. Güven ortamının güçlenmesiyle birlikte yatırımların, üretimin ve ihracatın daha da artacağına inanıyoruz. Terörsüz, felaketsiz, huzurlu bir Türkiye için hep birlikte el ele vererek çalışmayı sürdüreceğiz. Birlik, beraberlik ve huzur içinde büyüyen bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.” dedi.

“Kayseri Otoyol Projesi Hayırlı Olsun”

Sanayi ve ticaret hayatı açısından büyük önem taşıyan Kayseri Otoban Projesi'nin ihalesinin yapılmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Büyüksimitci, projenin şehrimizin üretim, ticaret ve yatırımına ciddi katkılar sağlayacağını belirterek, bu projede emeği geçen başta AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş olmak üzere, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e, Milletvekillerine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, ilçe belediye başkanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

“Politika Faizindeki Düşüşün Piyasaya Yansımasını Bekliyoruz”

Merkez Bankası’nın politika faizini 300 baz puan indirerek yüzde 43 seviyesine çekmesini olumlu karşıladıklarını belirten Büyüksimitci, “Alınan bu karar, özellikle üretim, yatırım ve ihracat faaliyetlerimiz açısından memnuniyet verici bir gelişme olmuştur. Bu kararın reel sektör üzerindeki olumlu etkilerinin tam anlamıyla hissedilebilmesi için, ticari kredi faiz oranlarının da benzer şekilde aşağı çekilmesini son derece önemli buluyoruz. Devlet bankalarımızın ve özel bankalarımızın politika faizindeki bu indirimi ticari kredi faizlerine de yansıtmasını bekliyoruz. Kredi kanallarının daha fazla açılması, hem iç piyasadaki canlılığın korunmasına hem de üretim ve istihdamın sürdürülebilirliğine önemli katkı sağlayacaktır. Unutmayalım ki, güçlü bir reel sektör, güçlü bir ekonomi demektir. Bu nedenle tüm kararların, üretim ve yatırım odaklı bir yaklaşımla ele alınması büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

“Üyelerimizden Gelen Talepleri Merkez Bankası Başkanımıza İlettik”

Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın Kayseri Sanayi Odası’nı ziyaretleri kapsamında çok verimli bir istişare toplantısı yaptıklarını açıklayan Büyüksimitci şunları söyledi: “Sayın Başkanın ziyaretlerinden memnuniyet duyduk. Üyelerimizden gelen talepleri ve çözüm önerilerini kendilerine ilettik. Özellikle TCMB reeskont kredileri döviz almama ve döviz satış taahhüt incelemeleri, kaynak kullanımını destekleme fonu kesintisi, reel sektörün mevcut ekonomik şartlardan negatif etkilenmesi, ihracat bedellerinin yurda getirilmesinde DAB/İBKB zorunluluğu, ticari kredi kartları ve Eximbank kredilerindeki teminat yükünün fazla olması gibi konularda taleplerimizi ilettik. Ayrıca kapsamlı bir dosya hazırlayarak kendilerine arz ettik. Reel sektörle kurduğu yapıcı diyalog için Sayın Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum”

“TOBB Nefes Kredisinin Tekrardan Hayata Geçmesini Bekliyoruz”

TOBB öncülüğünde başlatılan TOBB Nefes Kredisinin 25 milyar TL’lik limitinin tükendiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci, Nefes Kredisinin reel sektör açısından çok faydalı olduğunu belirterek, “Özellikle mikro ve küçük ölçekli firmalarımızın krediye çok ihtiyacı var. Nefes Kredisinin ikinci diliminin, kredi tutarının artırılarak daha uygun faiz oranları ile sanayicilerimizin kullanımına sunulması yönünde taleplerimizi ilettik. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrardan hayata geçmesini bekliyoruz. Ben burada özellikle TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, Kredi Garanti Fonu yetkililerine ve projeye katkı sağlayan tüm banka temsilcilerine şükranlarımı sunuyor, bu tür desteklerin devamının reel sektörümüz açısından büyük önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.

“Can-ı Gönülden Tebrik Ediyorum”

Son olarak İSO İkinci 500 listesinde yer alan Kayserili firmaları tebrik eden Başkan Büyüksimitci, “Listede bu yıl 10 firmamız yer aldı. Geçen yıl 15 firmamız vardı. İSO ilk 1000’de Kayseri olarak toplam firma sayımız 23 oldu. Yaşanan tüm zorluklara rağmen, Türkiye’nin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sunan ve sıralamaya girerek göğsümüzü kabartan tüm firmalarımızı, can-ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler: kayso'dan 'terörsüz türkiye' mesajı
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti