- İMSAK 05:36
- GÜNEŞ 07:01
- ÖĞLE 13:17
- İKİNDİ 16:41
- AKŞAM 19:22
- YATSI 20:42
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,04
-
EURO
51,12% -0,16
-
GRAM ALTIN
6707,84% 1,30
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
KAMEK'in yeni döneminde en dikkat çeken atölyelerinden biri de Hüsn-ü Hat oldu. Geleneksel İslam sanatlarının önemli dallarından biri olan hat sanatı, kursiyerlerin yoğun ilgisiyle yaşatılmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KAMEK), her yıl yüzlerce kişiye mesleki ve kişisel gelişim imkanı sunuyor. 26 farklı branşta 750 kursiyerin eğitim aldığı KAMEK'in yeni döneminde en çok ilgi gören atölyelerden biri Hüsn-ü Hat oldu. Geleneksel İslam sanatlarının önemli dallarından biri olan hat sanatı, kursiyerlerin yoğun katılımıyla yaşatılıyor.
Kapsamlı Eğitim Programı
Ücretsiz olarak düzenlenen kursta katılımcılara, hat sanatının tarihi, yazım teknikleri, kalem tutuşu, harflerin yapısal özellikleri ve estetik kuralları gibi konularda kapsamlı eğitim veriliyor. Usta öğreticiler eşliğinde pratiğe dayalı olarak ilerleyen eğitimlerde kursiyerler, kendi eserlerini ortaya çıkarma fırsatı buluyor.
Kursiyerlerden Olumlu Geri Bildirimler
Kursiyerlerden Ayşe Tımarcıoğlu, "Hat kursuna yeni başladım, tamamen hobi amaçlı katıldığım bir kurs. Hocamız çok kıymetli ve bize değerli bilgiler veriyor. Keyif alarak yapıyoruz" dedi. Zeynep Şenel ise, "Bu benim ikinci dönemim ve geçen sene evime 2 tane güzel tablo hazırladım. Bu sene de güzel tablolar hazırlamak istiyorum. Hocalarımız bizimle çok güzel ilgileniyor. Sabırsız bir insandım ve hat sanatı beni daha sabırlı bir insan yaptı" ifadelerini kullandı.
Ruhsal Bütünleşme Sağlıyor
Sanata olan ilgisini uzun zamandır taşıdığını belirten kursiyer Sultan Sümeyye Kenger, hat sanatının kendisi için ruhsal bir bütünleşme ifade ettiğini dile getirerek, "Bu sanata önceden beri meraklıydım. Bu sanatı ruhumu katarak yapıyorum. Önemli olan sanatı yaparken onunla bütünleşmektir ve bütünleştiğimiz zaman güzel eserler çıkıyor" dedi.
Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















