Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,25% 0,68
  • GRAM ALTIN

    6942,24% 1,54
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Sir Ivan'dan 21. Yüzyılın Barış Marşı: "Love Is The Piece"

DÜNYA

Masar Destinasyonu, sürdürülebilirliğe bağlılığını teyit ederek topluluklar için LEED Altın Sertifikası aldı

GÜNDEM

Balıkesir Sındırgı’da 5,1'lik deprem!

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Ritim Kepez Kadın Grubu için başvurular başladı

Tarih: 10.07.2025 12:00 Güncelleme: 10.07.2025 12:00
İzmir’de yangınlara karşı olağanüstü yol haritası belirlendi

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde, son günlerde kenti etkileyen orman yangınları gündemi ile olağanüstü toplandı.

İZMİR (İGFA) - Kurul üyeleri, kırsal bölgelerin ve kentsel yerleşim alanlarının yangınlar başta olmak üzere afetlere karşı dirençli hale dönüştürülmesinin formüllerini tartıştı. Atılması gereken adımları paylaşan Başkan Tugay, “Bütün köylerimizi yangın riski açısından inceleyip, ona göre yeniden yapılandırmak, yangın riski yüksek olan evleri yangına karşı dirençli hale getirmek lazım. Belediyemizin imkanları doğrultusunda çalışma yapacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda olağanüstü toplanan İEKKK, son günlerde kenti sarsan orman yangınlarının geride bıraktığı hasarı değerlendirdi. Kurul Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer’in gündemi açtığı toplantıda, başta köyler olmak üzere yangında zarar gören yurttaşlar için yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Kırsal bölgelerin ve kentsel yerleşim alanlarının yangınlar başta olmak üzere afetlere karşı dirençli hale dönüştürülmesinin formülleri konuşuldu.

“Yapıların yangınlara dirençli hale gelmesi için çalışma yapmak gerekiyor”

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangınlara karşı alınabilecek tedbirleri anlattı. Tugay, “Yangın riskinin yüksek olduğu kırsal alanlarla, yerleşim birimlerinin ilişkilerini yeniden gözden geçirmemiz lazım. Kent-kırsal alan, yerleşim birimi- ormanlık alan ilişkisinin, yangın riski açısından yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Bunu görmeden devam edersek, bizim daha çok evimiz, köyümüz yanar. Çok yer zarar görür. Binaların, yapıların yangınlara dirençli hale gelmesi için çalışma yapmak gerekiyor. Bütün köylerimizi yangın riski açısından inceleyip, ona göre yeniden yapılandırmak, yangın riski yüksek olan evlerin de özellikle çatılarını, dış cephelerini yangına karşı dirençli hale getirmek lazım. Bunların hepsi şehrin gelecek perspektifi içerisinde konuşulması, geliştirilmesi, yapılması gereken şeyler” dedi.

“Köyleri korumamız ve geliştirmemiz lazım”

Zarar gören köylerde onarım ve restorasyon çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Tugay, şunları söyledi: “Köylerimiz dar gelirli insanların yaşam sürdüğü yerler. İyi şartları yok. Bu insanlar evlerini, damlarını, ağıllarını kaybettiler. Bahçeleri, zeytinlikleri, tarlaları yandı. Şu anda hem evsiz hem gelirsiz kaldılar. Oradaki yaşamın yeniden normale dönmesi için barınma ve diğer ihtiyaçlara yönelik sorunların giderilmesi lazım. Köylerde yaşamın bitmesi özellikle tarımsal ve ekolojik anlamda ülkemize, toplumumuza zarar verir. Köyleri korumamız ve geliştirmemiz lazım. Hatta oradaki sosyal yaşamı geliştirecek bazı adımlar atmamız lazım. O nedenle kırsal bölgenin planlanması, sosyoekonomik açıdan desteklenmesi, stratejik açıdan önemli. Daha yaşanabilir köyleri nasıl oluşturabileceğimiz üzerinde çalışalım.”

“Ülkemizin kaynaklarını hep beraber kaybediyoruz”

Ödemiş’in zarar gören kırsal mahallerinde çektiği fotoğrafları kurul üyeleri ile paylaşan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları doğrultusunda çalışma yapacaklarının altını çizerek, herkesi dayanışmaya çağırdı. Tugay, “Burada dayanışmaya, iş birliğine ihtiyaç var. Böyle giderse ormansız kalacağız. Bütün Türkiye’nin bu konuya yoğunlaşması gerekiyor. Yangının yayılmasını ve büyümesini önlemek çok önemli. Hepimizin şapkasını önüne koyarak, bu şehri ve bu ülkeyi kurtarmak, felaketleri samimi olarak durdurmak için ne yapabiliyorsa yapması lazım. Çözüm için adım atmalıyız. Yerleşim birimlerinin yangına dirençli hale getirilmesi çok önemli” diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti