Meridyen Eğitim Kurumları
06.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:00
  • GÜNEŞ 07:24
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:26
  • BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,21% 0,08
  • GRAM ALTIN

    7265,11% 1,18
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Kayseri Kocasinan'dan Oyun Terapisi Eğitimi

GÜNDEM

Tapuda Avukat zorunluluğu tartışması... Gayrimenkul piyasasında yeni dönem mi?

YEREL YÖNETİMLER

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Birim Ziyaretlerinde Personelle Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Konya'da İlk Evlilikler İçin 3 Yıllık Kira Desteği Başvuruları Başladı

GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
Tarih: 25.07.2025 09:36 Güncelleme: 25.07.2025 09:36
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) ev sahipliğinde Ege İhracatçı Birlikleri'nin katkıları ve Mobilya Dernekleri Federasyonu'nun (MOSFED) organizasyonu ile düzenlenen Mobilya Sektör Buluşmaları’na katıldı.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Mobilya Sektör Buluşmaları”na katıldı. Tugay, mobilya sektörünün büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek “Bunu en iyi şekilde değerlendirmek için hepimize görev düşüyor. Markalaşmaya, tasarıma, pazarlamaya daha fazla emek harcamalıyız. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sektörün geleceği için şehir olarak bir bütün olmalıyız” dedi.

Programda mobilya sektörünü doğrudan etkileyen ve sektörün geleceğine yön veren tasarım, yeşil ekonomi, markalaşma ve ihracat gibi başlıklarda değerlendirmeler yapıldı.

“BU TÜR BULUŞMALARI ÖNEMSİYORUM”

Mobilya sektörünün geleceğinin ele alındığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Hepimiz mutlaka şehrimizin, ülkemizin kalkınması için çalışmalıyız. Bu tür buluşmaları önemsiyorum. Özellikle son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik gerileme, hemen her sektörde üretimin düşmesi, iş yerlerinin kapanması, işsizliğin artması gibi konular çok can yakıyor. Sektöre dair beni en fazla markalaşma ve pazarlama konuları üzüyor. Bu konularda İzmir’in istenilenin gerisinde olduğuna dair rahatsızlık var” dedi.

“BİZE İNANMANIZ YETERLİ”

Ülkemizde hemen hemen her sektörde tasarım, markalaşma ve pazarlama sorunu olduğunu belirten Tugay, “Mobilya köklü bir geçmişe sahip sektörlerden. Büyük bir potansiyeli olduğu ortada. Bunu değerlendirmek için hepimize görevler düşüyor. Markalaşmaya, tasarıma, pazarlamaya daha fazla emek harcamalıyız. Bu alanlarda insan kaynağı sağlamalıyız. Buralarda belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Şehir olarak bir bütün olmak durumundayız. Bazı şeyleri siyasetin dışına taşımak zorundayız. Zaman ayrışma değil, birlikte hareket etme zamanı. Biz üzerimize düşeni herkese saygı duyarak yapmaya hazırız. Bu yolda bize güvenmeniz, inanmanız yeterli” diye konuştu.

“DAHA KARARLI ADIMLAR ATMALIYIZ”

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise Türkiye ve İzmir için stratejik bir alan olan mobilya sektörünü tüm yönleriyle değerlendirmek ve geleceğine birlikte yön vermek istediklerini söyledi. Özgener, “Bugün ülkemiz, mobilya sektöründe küresel ölçekte söz sahibi ülkeler arasında yer alıyor. Bu önemli başarı, kaliteli üretim gücümüz, pazarlardaki değişen ihtiyaçlara hızla uyum sağlayabilmemiz, pazar çeşitlendirmesi konusundaki stratejik yaklaşımımız ve tasarım alanındaki yetkinliğimiz sayesinde mümkün oldu. Ülkemizin ve kentimizin sektördeki güçlü konumunu koruyabilmesi ve daha ileri taşıyabilmesi için ihracat odaklı planlamalarını yenilemesi ve daha kararlı adımlar atması gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

“DÜNYANIN İLK 10 ÜLKESİ ARASINA GİRDİ”

Türkiye Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ahmet Güleç de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu sektörün diğer sektörlerden farkı, sürekli ihracatla büyüyerek, dünyada bir Türkiye mobilyası algısı oluşturması. Türkiye mobilya sektörü aslında küçük atölyelerle başlayıp, dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girdi. Bu sektör tamamen girişimcilik hikayesi.”

“Tasarım ve markalaşma önemli”

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Gürle de tasarım ve markalaşmanın önemine değinerek, “Birlik olarak ülkemizin en kapsamlı ve en ses getiren tasarım yarışmasını düzenliyoruz. Ezber bozan bir tasarım yarışması. Tasarımcıyı sanayici ile buluşturuyoruz. Ege Mobilya Birliği olarak sektörel ticaret heyetleri yapıyoruz. Üniversitelerle iş birliğine önem veriyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler: izmir'de mobilya buluşması
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti