Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Sarıgül, kanun teklifi verdi, Erzincan’ın adı Canerzincan oluyor

GÜNDEM

ABD Deniz Piyadeleri, MUX TACAIR Müşterek Muharebe Uçağı Programı için GA-ASI'yi seçti

GÜNDEM

Hızır 41, 1 yaşında milyonlara ulaştı

YEREL YÖNETİMLER

Aksaray'ın Kentsel Dönüşüm Projeleri Bakan Kurum ile Görüşüldü

Tarih: 01.04.2025 11:11 Güncelleme: 01.04.2025 11:11
İzmir Çiğli Belediyesi

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; hayatın tüm zorluklarına yıllardır tek başına göğüs geren 80 yaşındaki Sabri Yıldırım’a elini uzatmıştı. Evinin tadilatı ve tüm gereksinimleri karşılanan Sabri Amca’nın sevinci; Başkan Yıldız ve eşi Gamze Hanım’ın bayram kahvaltısı buluşmasıyla ikiye katlandı.

İZMİR (İGFA) -  İzmir Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; hayatın tüm zorluklarına yıllardır tek başına göğüs geren 80 yaşındaki Sabri Yıldırım’a elini uzatmıştı. Evinin tadilatı ve tüm gereksinimleri karşılanan Sabri Amca’nın sevinci; Başkan Yıldız ve eşi Gamze Hanım’ın bayram kahvaltısı buluşmasıyla ikiye katlandı. 

Verdiği sözü, bayram öncesinde gerçeğe dönüştürmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Onur Emrah Yıldız; “Sabri Amca’yı 20 gün önce ziyaret etmiştim. Her vicdanı acıtacak, her başı öne eğdirecek, inanılmaz koşullarda yaşam mücadelesi veriyordu. Evini baştan aşağıya yenileyerek o soğuk duvarların yerini sıcak bir yuva alsın istedik. Ve yeni yuvasının ilk kahvaltısını, bayram sabahını onunla geçirmekten mutluyum. İnsan olmaya dair unutmaya başladığımız ne varsa; diriltmeye ve birbirimize sarılmaya ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Bayram kahvaltısında, doyumsuz sohbet

80 yaşındaki Sabri Yıldırım; Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın eşi Gamze Yıldız’ın hazırladığı kahvaltıyı koyu bir sohbetle renklendirdi. Çocukluk ve gençlik yıllarını anlatan Sabri Amca’yı ilgiyle dinleyen Yıldız Ailesi; çocuklarıyla birlikte ziyaret edeceklerini söyledi. Uzun yıllardır Çiğli’de yaşayan Sabri Amca’nın da evinin de yıllara ve yalnızlığa yenik düşmeden kendisine el uzatmanın mutluluğunu yaşayan Başkan Yıldız; şu ifadeleri kullandı; “Yaşadığı ev, yılların yorgunluğunu üzerinde taşıyordu. Çatısı akıyordu, mutfağı ve banyosu kullanılamaz haldeydi. Her insanın insan gibi yaşama hakkı var. Sabri Amca’nın yalnızlığına ve bu hakkına kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Verdiğim sözü tutmaktan duyduğum mutluluğun, onun bu mutluluğunu görmenin tanımı yok.”

Atatürk Fotoğrafı armağanı

Başkan Onur Emrah Yıldız ve ekibi; evin çatısından mutfağına, tuvaletinden bahçesine her yeri yenileyerek sağlam ve hijyenik bir yaşam alanı oluşturdu. Her detay düşünüldü ve Sabri Amca’nın daha rahat, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için eve yepyeni eşyalar alındı. Yıldız’ın Selanikli Sabri Yıldırım’ın yenilenen evine armağanları ise Atatürk fotoğrafı ve çerçeveli besmele oldu. Heyecanı gözlerinden okunan Sabri Amca, sadece yenilenen evinin sevincini değil, aynı zamanda bayramı yalnız karşılamamanın mutluluğunu da yaşadı.

Hayatın içinde Sabri Amcaların olduğunu ve onların verdiği yaşam mücadelesine kayıtsız kalınamayacağını belirten Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; “Onlar tarih, yaşayan çınarlarımız. Hiç kimse böyle bir yaşamı hak etmez. Elimizi uzatırken; bir an bile tereddüt etmedik. Bu hikaye; sadece bir kişinin değil, dayanışmanın, paylaşmanın ve büyük bir aile olmanın hikayesidir. Sabri Amca artık yalnız değil. Hepimizin, Çiğli’nin amcası ve babası” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti