Meridyen Eğitim Kurumları
Haberi Sesli Oku

İstanbul depremi ardından emlak fiyatlarında fırsatçılığa geçit yok!

İstanbul depremi ardından emlak fiyatlarında fırsatçılığa geçit yok!

İstanbul depremi ardından emlak fiyatlarında fırsatçılığa geçit yok!

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da yaşanan deprem sonrası emlak sektöründe haksız fiyat artışlarını mercek altına aldı. Bakanlık, fırsatçılara karşı sert yaptırımlar uygulayacağını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar sonrası emlak sektöründe ortaya çıkan haksız fiyat artışlarına karşı harekete geçti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, deprem gibi olağanüstü dönemlerde toplumsal dayanışmanın kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

“Vatandaşlarımızın zor durumundan faydalanarak fırsatçılık yapan hiçbir tutum ve davranışa müsamaha gösterilmeyecek" denilen açıklamada, "Satılık ve kiralık taşınmaz ilanlarında haksız fiyat artışı yapanlar tespit edilerek gerekli idari yaptırımlar gecikmeksizin uygulanacak.” denildi.

Deprem sonrası emlak ilan platformlarından fiyat artışlarına ilişkin verileri toplamaya başlayan Ticaret Bakanlığı, özellikle Silivri, Büyükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü gibi depremin yoğun hissedildiği bölgelerdeki satılık ve kiralık konut ilanları incelemeye alındığını duyurarak, haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen gerçek ve tüzel kişiler hakkında idari para cezaları ve diğer yaptırımların kararlılıkla uygulanacağını kaydetti.

Bu arada işletmeler ve vatandaşlara toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etme çağrısında bulunan Bakanlık, "Bu hassas dönemde birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeliyiz. Deprem sonrası vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açacak her türlü fırsatçılık engellenecek" denildi. 

Emlak sektöründeki denetimlerin süreceğini ve fırsatçılara karşı sıfır tolerans politikası izleneceğini bildirildi.



Çarşamba 12.8 ° / 8.6 °
Perşembe 12.3 ° / 8.3 °
Cuma 13 ° / 8.3 °
  • BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun