Tarih: 05.11.2023 23:59
İletişim Başkanı Altun: "Bugün milyonlarca kişi etnik, mezhepsel, ideolojik ya da dini aidiyetleri nedeniyle sürekli olarak ötekileştiriliyor, baskı ve şiddete maruz kalıyorlar"
Bu yıl 5.’si düzenlenen TRT World Citizen Humanitarian Film Festivali’nde ödüller törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bugün milyonlarca kişi etnik, mezhepsel, ideolojik ya da dini aidiyetleri nedeniyle sürekli olarak ötekileştiriliyor. Sürekli olarak baskı ve şiddete maruz kalıyorlar" dedi.
TRT World Citizen tarafından düzenlenen "Humanitarian Film Festival" (İnsani Film Festivali) ödülleri sahiplerini buldu. Festivalde 370’den fazla filmin gösterimi yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen festivale sinema ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı festivalde açıklamalarda bulundu. Sobacı, dünyanın her yerinden gelen davetlileri, insanın ve vicdanın sesi olan Türkiye’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sobacı, Türkiye’nin gücünü, teknolojisini, iradesini hep mazlumdan yana kullanmış bir ülke olduğuna da dikkat çekti.
Programda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, festivalin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Bugün milyonlarca kişi etnik, mezhepsel, ideolojik ya da dini aidiyetleri nedeniyle sürekli olarak ötekileştiriliyor. Sürekli olarak baskı ve şiddete maruz kalıyorlar" dedi.
Altun, Batı ülkelerinde yükselen İslam karşıtlığının bunun en somut örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, Gazze’de yaşanan insanlık zulmüne değindi. Fahrettin Altun "Sorunun adı İsrail sorunudur" diyerek, Türkiye’nin bu sorunla yüzleşme cesareti gösterdiğini söyledi. Altun, "İsrail sorununa göz yumulmaya devam edildiği müddetçe tarihsel olarak gittikçe büyüyen bu kriz daha da büyüyecek ve insanlığı tehdit etmeye devam edecektir" dedi.
Altun, bu film festivalinin çeşitli küresel sorunları ve milyonlarca kişiyi etkilemekte olan insani trajedileri özgün bir bakış açısıyla ve sinemanın ifade gücüyle gündeme getiren bir girişim olduğunu söyledi.
Festivalde birincilik ödülü "Branka" adlı filmle Macaristan’dan Ákos K. Kovács’a, ikincilik ödülü "Split Ends" ile İran’dan Alireza Kazemipour’a, üçüncülük ödülü "Displaced" ile Kosova’dan Samir Karahoda’ya verilirken, İklim Farkındalığı Ödülü ise "The Sprayer" ile İran’dan Farnoosh Abedi’ye, TRT Özel Ödülü "Night" ile Filistin’den Ahmad Saleh’e verildi. Filistinli yönetmen Ahmad Saleh’in Gazze’de yaşanan savaş nedeniyle törene katılamadığı açıklandı ve gönderdiği video mesaj izletildi. Program kazananların ve katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
...