İBB HEYETİ ALTINORDU’YA HAYRAN KALDI
‘Altınordu Miras’ iş birliği kapsamında bakım ve onarımı yapılan çeşmeler ve kentin tarihi ile kültürel alanlarında incelemelerde bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve beraberindeki heyet, Altınordu’nun tarihi ve kültürel alanlarına hayran kaldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Miras Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi arasında ‘Altınordu Miras’ protokolü imzalandı. Protokol kapsamında İBB Miras Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi, kentte belirlenen bazı noktalardaki tarihi çeşmelerin restorasyonu için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 hafta süren çalışmalarla birlikte Oluksuyu Çeşmesi ve Kirazlimanı Çeşmelerinin bakım ve onarımları gerçekleştirildi.
Protokol töreni için Altınordu’ya gelen Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve beraberindeki heyet, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile birlikte restorasyon çalışmaları tamamlanan çeşmelerde ve kentin tarihi ile kültürel alanlarında incelemelerde bulundu. Karşılaştıkları tablo karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen heyet, tarihi ve kültürel zenginliklerin korunması için Altınordu’ya desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
ULAŞ TEPE: BİZE YAKIŞAN TARİHİ ALANLARIMIZI GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK
İncelemeler sırasında açıklamada bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Kentimizin tarihine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miras ve Altınordu Miras ekibiyle beraber sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çeşmelerden yıllardır birçok Ordulu hemşehrilerimiz su ihtiyacını karşıladı. Bize yakışan da bu çeşmelerimizi ve tarihi alanlarımızı gelecek nesillerimize ulaştırmak. Restorasyon çalışmalarında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
MAHİR POLAT: ALTINORDU’DA TARİHİ DOKU AYNI ŞEKİLDE KORUNMUŞ
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise, “Altınordu Mirasın ilk günkü serüveninde kentimizi geziyoruz. Gördüğümüz manzara çok etkileyici. Çünkü Karadeniz’de hiçbir kentin doğal arazisini bu kadar koruduğunu göremiyoruz. Bu noktada Altınordu’ya dikkat çekmek istiyorum. Altınordu’da tarihi doku, bahçeli konaklar aynı şekilde korunmuş durumda. Ne yazık ki diğer Karadeniz kentlerimizde bunları kaybettik. Ordu’nun tekrar aynı kimlikle korunma potansiyeli var. Bu görmüş olduğumuz önemli bir konuydu” diye konuştu.
Polat, 2 çeşmenin restorasyon çalışmasının tamamlandığını, 2 tarihi çeşme de ise restorasyon çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.